SÓJOVÁ OMÁČKA – sóju nepreferujem, ani nekonzumujem. Jediný sójový výrobok, ktorý kupujem je zdraviu prospešná fermentovaná sójová omáčka. Bez akýchkoľvek adjitív, éčok, zvýrazňovačov chuti a nedocukrovaná. Naše telo potrebuje fermentované výrobky ako soľ (kyslá kapusta). Blahodárne pôsobia na náš organizmus a vynikajúco dochutia jedlo. Podobne je na tom aj miso pasta, tiež na takej istej báze. V bežných reťazcoch sa takáto zdravá sójovku hľadá naozaj ťažko, sú to väčšinou len farbené, cukrové a éčkové vody. Doteraz som kupovala v dm alnaturu, tú však prestali vyrábať, tak ak máte tip, kde a akú zdravú kúpiť, poraďte aj mne. PS : V ázii jedia jedine fermentované sójové výrobky, tam nevidíte, že by sa kŕmili sójovými kockami a podobne 🙂 Asi vedia prečo.. Kvalitná a zdravá sójová omáčka má obsahovať len : vodu, sójové bôby, morskú soľ a obilninu (pšenicu, raž alebo špaldu) NIČ VIAC…