Domáce malinové grilážky bez salka
Domáce malinové grilážky bez salka
Hodnotienie: 48
Hodnotenie: 4.04
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Na chuť domácej grilážky sa nechytá žiadne kupované kondenzované mlieko. Vôňa a poctivá chuť tradičného karamelu si vás získa od momentu, kedy zacítite jeho vôňu, až po chuť prvého zahryznutia <3 Grilážky vôbec nie sú presladené, sánka vám tentokrát nestŕpne :D Sú príjemne sladké so štedrou nádielkou chrumkavých orechov a kyslastým podtónom malín. Dokonale vyvážená chuť. Tieto malinové vám vydržia dva-tri dni, ale bez malín aj celé sviatky :*
Príprava
30 min
Príprava
30 min
Domáce malinové grilážky bez salka
Domáce malinové grilážky bez salka
Hodnotienie: 48
Hodnotenie: 4.04
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Na chuť domácej grilážky sa nechytá žiadne kupované kondenzované mlieko. Vôňa a poctivá chuť tradičného karamelu si vás získa od momentu, kedy zacítite jeho vôňu, až po chuť prvého zahryznutia <3 Grilážky vôbec nie sú presladené, sánka vám tentokrát nestŕpne :D Sú príjemne sladké so štedrou nádielkou chrumkavých orechov a kyslastým podtónom malín. Dokonale vyvážená chuť. Tieto malinové vám vydržia dva-tri dni, ale bez malín aj celé sviatky :*
Príprava
30 min
Príprava
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Na panvici si upálime cukor na karamel. Na uplne malom ohni upalujeme aj 10-15 minút, pomaly, aby nám neprihorel. Sem tam pomiešame.
    Na panvici si upálime cukor na karamel. Na uplne malom ohni upalujeme aj 10-15 minút, pomaly, aby nám neprihorel. Sem tam pomiešame.
  2. Keď je už liaty, tak vhodíme 20 gramov masla a poriadne zamiešame. Šlahačkovú smotanu si medzitým zohrejeme na bod varu. Smotanu primiešame do karamelu a začneme ozlomkrky miešať. Zmes veľmi peni, nebojte sa, to sa ustáli a krásne spojí.
  3. Zmes vypneme a pridáme pomleté/posekané orechy. Dajte podľa chuti, my máme radi viacej a nahusto. A ideme vrstviť : spodná oblátka, na to mierne vychladnutá griláž zmes, na to ďalšia oblátka, pritlačíme, opäť vrstva karamelu a maliny. Ak dávate čerstvé tak rozrežte na polovicu, ak mrazené, tak odkvapkané vcelku. Vrchnú oblátku už len jemne priložiť, nepritláčať moc, aby sa nám maliny neroztiekli a tým sa oblátka nerozmočila. Necháme pol hodinu až cez noc postáť. Čím dlhšie budú grilážky stáť, tým budú stuhnutejšie. Malinové grilážky sú vhodné na rýchly konzum, ideálne do 2 dní. Klasické vydržia dlhšie.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.