Domáce tekvicovo-cviklové tagliatelle, smotanová kuriatková omáčka, parmezán
Domáce tekvicovo-cviklové tagliatelle, smotanová kuriatková omáčka, parmezán
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Domáce cestoviny si vás úplne podmania <3 Príprava je naozaj jednoduchá, viete si ich doma spraviť aj bez cestovinovača, príprava je rýchla a nenáročná. Cestoviny sú jemné až sametové a spolu s krémovou kuriatkovou omáčkou pohladia každý váš chuťový pohárik :* Toto menu som pripravovala aj vrámci Zdravého víkendu v GINO Paradise Bešeňová a ohlasy od ľudí boli výborné. Tak verím, že budú chutiť aj vám :*
Množstvo Príprava
2 porcie 45 min
Doba varenia
20-45 min
Množstvo Príprava
2 porcie 45 min
Doba varenia
20-45 min
Domáce tekvicovo-cviklové tagliatelle, smotanová kuriatková omáčka, parmezán
Domáce tekvicovo-cviklové tagliatelle, smotanová kuriatková omáčka, parmezán
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Domáce cestoviny si vás úplne podmania <3 Príprava je naozaj jednoduchá, viete si ich doma spraviť aj bez cestovinovača, príprava je rýchla a nenáročná. Cestoviny sú jemné až sametové a spolu s krémovou kuriatkovou omáčkou pohladia každý váš chuťový pohárik :* Toto menu som pripravovala aj vrámci Zdravého víkendu v GINO Paradise Bešeňová a ohlasy od ľudí boli výborné. Tak verím, že budú chutiť aj vám :*
Množstvo Príprava
2 porcie 45 min
Doba varenia
20-45 min
Množstvo Príprava
2 porcie 45 min
Doba varenia
20-45 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rúru si zapneme na 200 stupňov bez ventilátora.
  2. Tekvicu umyjeme, rozkrojíme na polky a lyžicou vyberieme semiačka. Nakrájame si ju na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a upečieme v rúre 20 min domäkka. Cviklu si v celosti v šupke uvaríme vo vode 45 min. Zeleninu do cestovín si môžete pripraviť aj deň pred prípravou. Pre jednoduchšiu a rýchlejšiu prípravu môžete namiesto cviklového pyré pridať aj odšťavenú cviklovú šťavu.
  3. Tekvicu si rozmixujeme spolu s vajcom a olivovým olejom na pyré. Cviklu si ošúpeme a tiež rozmixujeme s vajcom a olejom na pyré. Do oboch pyré pridáme múky, soľ a vypracujeme ručne, alebo robotom hladké cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme ešte múku. Cesto necháme prikryté (aby neobschlo) oddychovať 1 hodinu.
  4. Následne z cesta vypracujeme cestoviny – buď cestovinovačom, alebo ručne na tentko vyvaľkáme a narežeme na tagliatelle. Poriadne podsypeme múkou, aby sa nám nelepili a necháme ich chvíľu na vzduchu obschnúť. Varíme vo vriacej vode max 2 minúty, ideálne podľa chute medzi 90-120 sekundami.
  5. Šalotku si nakrájame nadrobno, kuriatka na menšie kúsky. Na masle si speníme šalotku, pridáme drvenú rascu, tymián a cca minútku spolu restujeme. Pridáme kuriatka, zamiešame a prikryjeme pokrievkou. Dusíme približne 8 minút. Pridáme dijon horčicu, prilejeme smotanu, vodu a necháme zredukovať. Pekne nám to zhustne. Dochutíme kurkumou (kvôli farbe), čerstvou petržlenovou vňaťou, soľou, trochou trstinového cukru a citrónovou šťavou (príp. octom).
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.