Grilovaný losos v sezamovej kruste, zelerové hranolčeky a marinovaná cuketa
Grilovaný losos v sezamovej kruste, zelerové hranolčeky a marinovaná cuketa
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dnes, keď som vymýšľala naše obedové menu, mala som chuť na niečo ľahké a niečo, čo sme dávno nemali. A potrebovala som spotrebovať cuketu a vykúzliť z nej niečo neobyčajné. A tak vzniklo ľahké, fit, relatívne rýchle a veľmi, veľmi chutné jedlo, v súlade s delenou stravou 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
30 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
30 min.
Grilovaný losos v sezamovej kruste, zelerové hranolčeky a marinovaná cuketa
Grilovaný losos v sezamovej kruste, zelerové hranolčeky a marinovaná cuketa
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dnes, keď som vymýšľala naše obedové menu, mala som chuť na niečo ľahké a niečo, čo sme dávno nemali. A potrebovala som spotrebovať cuketu a vykúzliť z nej niečo neobyčajné. A tak vzniklo ľahké, fit, relatívne rýchle a veľmi, veľmi chutné jedlo, v súlade s delenou stravou 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
30 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
30 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Najprv si pripravíme marinovanú cuketu. Musí aspoň hodinu odstáť, aby nabrala správnu arómu. Škrabkou na zemiaky si cuketu pozdĺžne našúpeme na pásiky. Pripravíme si marinádu z oleja, soli, trošky octu, medu a vody. Podľa chuti. A ponoríme do nej plátky cukety.
  2. Zeler si ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Dáme do nádoby, nalejeme trochu olivového oleja, pridáme pizza korenie a nastrúhame parmezán. Premiešame, rozvrstvíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na cca 30 minút. Po 20-tich minútach hranolčeky podberákom otočíme, aby sa nám rovnomerne upiekli, resp. plech otočíme o 180 stupňov.
  3. Lososa si umyjeme, osušíme utierkou, trošku pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme z oboch strán sezamom a sušeným medvedím cesnakom. Panvicu rozhorúčime, posypeme soľou, položíme lososa, stíšime oheň a prikryjeme. Z každej strany opečieme dozlatista, cca 2-3 minúty. Bez oleja, nebojte sa toho 🙂 Zvonku bude chrumkavý, zvnútra neskutočne šťavnatý 🙂 Pri servírovaní pokvapkáme čili olejom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.