Hokkaido halušky so smotanou
Hokkaido halušky so smotanou
Hodnotienie: 33
Hodnotenie: 3.45
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Toto mali byť pôvodne brokolicové halušky, ale keďže sa na mňa zo špajze namiesto brokolice usmievala tekvica hokkaido, bolo rozhodnuté. A nakoľko si rada skracujem čas strávený v kuchyni , vznikol tento zjednodušený recept na bleskové halušky bez predprípravy vareného tekvicového pyré. Chutia tak úžasne maslovo!
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Hokkaido halušky so smotanou
Hokkaido halušky so smotanou
Hodnotienie: 33
Hodnotenie: 3.45
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Toto mali byť pôvodne brokolicové halušky, ale keďže sa na mňa zo špajze namiesto brokolice usmievala tekvica hokkaido, bolo rozhodnuté. A nakoľko si rada skracujem čas strávený v kuchyni , vznikol tento zjednodušený recept na bleskové halušky bez predprípravy vareného tekvicového pyré. Chutia tak úžasne maslovo!
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do širšieho hrnca si dáme zovrieť vodu.
  2. Surovú hokkaido nakrájame aj so šupou a s jedným vajíčkom poriadne rozmixujeme v mixéri s „S“ nožmi na pyré. Ručne primiešame zvyšné vajcia, soľ a všetky koreniny. Množstvo krupice závisí od toho, aké máte veľké vajcia, a akú má krupica savosť. Cesto NESMIE byť riedke ani husté, musí stekať veľmi pomaly, ako láva. Ak ho máte príliš riedke, tak ešte prisypte krupice, aby sa vám halušky vo vode nerozpadli.
  3. Keď voda zovrie, stíšime oheň na minimum a zavárame cez haluškovač halušky. Voda nesmie vrieť, lebo inak sa rozvaria. Keď sme zavarili všetky halušky počkáme kým vyplávajú na povrch a varíme ešte 3-4 minútky.
  4. Halušky scedíme, pridáme maslo, osolíme a jemne zamiešame.
  5. TIP: Vynikajúce je pridať do smotany aj bryndzu. Rovnako si môžete pripraviť aj brokolicové halušky. Múky môžete kombinovať podľa potreby, stačí sa len riadiť správnou konzistenciou. Prípadne môžete použiť len jednu – krupicu.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.