Jahodové tiramisu
Jahodové tiramisu
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nech si ju nazvete akokoľvek, tiramisu či nepečená smotanová torta, chuťový efekt bude zakaždým neskutočne osviežujúci, sladký a šťavnatý po jahodách. Pre mňa dokonalé letné osvieženie, ktoré je vďaka svojmu zloženiu zdravé a navyše s minimom prázdnych kalórií. Sezóna jahôdok už začala, doprajte si tento úžasný a osviežujúci dezert :*
Množstvo Príprava
26 cm priemer 20 min
Množstvo Príprava
26 cm priemer 20 min
Jahodové tiramisu
Jahodové tiramisu
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nech si ju nazvete akokoľvek, tiramisu či nepečená smotanová torta, chuťový efekt bude zakaždým neskutočne osviežujúci, sladký a šťavnatý po jahodách. Pre mňa dokonalé letné osvieženie, ktoré je vďaka svojmu zloženiu zdravé a navyše s minimom prázdnych kalórií. Sezóna jahôdok už začala, doprajte si tento úžasný a osviežujúci dezert :*
Množstvo Príprava
26 cm priemer 20 min
Množstvo Príprava
26 cm priemer 20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm priemer
Postup prípravy
  1. Na spodok formy si naukladáme piškóty, vyplníme aj voľné medzery, piškóty aj odrežeme, aby nám to sedelo. 10 ks jahôd, citrón šťavu a med si rozmixujeme na kašu. 1/2 šťavy polejeme piškóty. Nakrájame si zo zvyšných jahôd plátky a poukladáme na šťavu. Pre krajší efekt pri reze, môžete poukladať plátky jahôd aj dokola formy.
    Na spodok formy si naukladáme piškóty, vyplníme aj voľné medzery, piškóty aj odrežeme, aby nám to sedelo. 10 ks jahôd, citrón šťavu a med si rozmixujeme na kašu. 1/2 šťavy polejeme piškóty. Nakrájame si zo zvyšných jahôd plátky a poukladáme na šťavu. Pre krajší efekt pri reze, môžete poukladať plátky jahôd aj dokola formy.
  2. Pochúťkovú smotanu si zmiešame s cukrom, vanilkovým luskom a rozvrstvíme na jahody. Opäť poukladáme piškóty, polejeme zvyšnou šťavou z jahôd a na to dáme buď ešte pochúťkovú smotanu. Ak chcete mať tortu jemnejšiu, môžete navrch použiť aj šlahačkovú smotanu 33% tnú 250 ml. Tým pádom budeme pochúťkovej smotany potrebovať len 400 ml.
    Pochúťkovú smotanu si zmiešame s cukrom, vanilkovým luskom a rozvrstvíme na jahody. Opäť poukladáme piškóty, polejeme zvyšnou šťavou z jahôd a na to dáme buď ešte pochúťkovú smotanu. Ak chcete mať tortu jemnejšiu, môžete navrch použiť aj šlahačkovú smotanu 33% tnú 250 ml. Tým pádom budeme pochúťkovej smotany potrebovať len 400 ml.
  3. Vrch ozdobíme napoly prerezanými jahodami kolom dokola. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2-4 hodiny, aby sa nám to neroztieklo a piškóty sa “napili” a zostali mäkké.
    Vrch ozdobíme napoly prerezanými jahodami kolom dokola. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2-4 hodiny, aby sa nám to neroztieklo a piškóty sa "napili" a zostali mäkké.
Poznámka k receptu

TIP : dezert držte pred a po stále v chladničke. Vytiahnite bezprostredne pred krájaním a dajte znova do chladu aby sa vám nezačala roztekať a držala tvar.

Ak máte radi chia, môžete si do jahodovej dreni zamiešať aj chia semiačka.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.