Jesenný jablkovo-škoricový koláčik
Jesenný jablkovo-škoricový koláčik
Hodnotienie: 31
Hodnotenie: 4.39
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem jablkové pité. No tento rok to chcelo niečo iné. Dlho som hľadala nejaký koláčik z jabĺk, ktorý bude šťavnatý aj chrumkavý, s jesenným podtónom škorice, no proste mňam! Vďaka mojej kamarátke Janke som sa dostala k tomuto exkluzívnemu kúsku. Musíte ho vyskúšať. Je naozaj naozaj vynikajúci 🙂
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Jesenný jablkovo-škoricový koláčik
Jesenný jablkovo-škoricový koláčik
Hodnotienie: 31
Hodnotenie: 4.39
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem jablkové pité. No tento rok to chcelo niečo iné. Dlho som hľadala nejaký koláčik z jabĺk, ktorý bude šťavnatý aj chrumkavý, s jesenným podtónom škorice, no proste mňam! Vďaka mojej kamarátke Janke som sa dostala k tomuto exkluzívnemu kúsku. Musíte ho vyskúšať. Je naozaj naozaj vynikajúci 🙂
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
  1. Rozohrejeme si rúru na 180 stupňov bez ventilátora.
  2. Suroviny na cesto si ručne spracujeme na nelepivé cesto. Ak by sa predsa lepilo, prisypte ešte trochu múky. Spracujeme na hrubšiu placku, ktorú zabalíme do fólie a dáme do chladničky odpočívať. Vždy cesto balím do placky, nie do bochníka, lepšie sa mi potom vyvaľkáva. Ušetríte si robotu.
  3. Jablká si prekrojíme na tretinky, vykrojíme jadrovníky a nastrúhame aj so šupou na hrubom strúhadle. Do jablĺk vyžmýkame trošku citrónovej šťavy, pridáme škoricu a vmiešame práškový puding.
  4. Tvaroh s vajkom a cukrom rozmixujeme v robote na krémovú hmotu.
  5. Cesto vyberieme z chladničky, položíme ho na papier na pečenie, naň dáme ešte fóliu, v ktorej bolo zabalené a rozvaľkáme na priemer o kúsok väčší ako je forma. Ak by cesto prečnievalo po bokoch, fóliu odstránime. Cesto aj s papierom otočíme tak, aby bolo naspodu a papier navrchu, prenesieme ho do formy a papier odstránime. Na cesto navrstvíme jablkovú zmes a na to tvarohovú zmes.
  6. V rukách si spracujeme posýpku a rozvrstvíme ju na tvarohovú zmes. Dáme piecť do rúry na cca 40 minút. Odsledujte to. Je hotový, keď začne voňať a posýpka je krásne karamelová.
  7. Už len vychutnávať. Výborne ho podčiarkne kopček vanilkovej zmrzliny 🙂
Poznámka k receptu

TIP: Ak nemáte mandle, použite len múku. S mandľami je však lepší.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.