Karamelová krusta
Karamelová krusta
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pre inšpiráciu, ak chcete do prípravy sladkostí vdýchnuť trošku kreativity, v hlavnej úlohe je Karamelová krusta.
Príprava
15 min
Príprava
15 min
Karamelová krusta
Karamelová krusta
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pre inšpiráciu, ak chcete do prípravy sladkostí vdýchnuť trošku kreativity, v hlavnej úlohe je Karamelová krusta.
Príprava
15 min
Príprava
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Trstinový cukor rozpustíme na karamel. Keď bude rozpustený, pridáme lyžicu masla a nalejeme do zmesi 10 ml zohriatej smotany. Vypneme plyn a miešame. Stále miešame a robíme na malom ohni, aby sa nepripálil, lebo zhorkne.
    Trstinový cukor rozpustíme na karamel. Keď bude rozpustený, pridáme lyžicu masla a nalejeme do zmesi 10 ml zohriatej smotany. Vypneme plyn a miešame. Stále miešame a robíme na malom ohni, aby sa nepripálil, lebo zhorkne.
  2. Aby bola krusta oblá, použili sme klasické sitká a obalili ich v papieri na pečenie. Na to nanášame karamel naberačkou na med. Robí krásne jemné čiary. Tuhne to veľmi rýchlo.
  3. Papier dáme dole zo sitka a opatrne dáme dole krustu. Toto môžeme opakovať niekoľkokrát s tým istým papierom. Ak karamel stuhne, opäť rozpustíme na plyne. Vyzerá to veľmi efektne. Takto sa to dá spraviť aj s čokoládou. Použitie je všestranné na všetky krémové dobroty, kapkejky atď. Prajem Vám veľa tvorivosti a inšpirácie, priatelia.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.