Karotkovo-petržlenový šalátik Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu | Tlačiť recept | | | |
Priatelia, nadišlo obdobie jarnej zeleninky a šalátov. Zeleninka je v tomto období obzvlášť sladučká, chrumkavá a šťavnatá. Využite to. 🙂 O klíčkoch sme už písali. Poznáme viacero druhov (alfa, mix, žerucha, cviklové). Pripravíte si ich jednoducho. Klíčky si zalejte z večera do rána a necháte napučať. Ráno vodu vylejete a klíčky už len premývate vodou 3x denne. Vodu zakaždým vylejete, nesmú byť ponorené. Za 4-5 dní máte hotové klíčky. Premyjete, dáte ich do zaváracieho pohára na slnko na pol dňa, aby chytili zelenú farbu a v chladničke vám takto vydržia týždeň. Sú úžasné, jemné, plné vitamínov a enzýmov. 🙂
Množstvo | Príprava |
1 osoba | 10 min |
Množstvo | Príprava | 1 osoba | 10 min |
| |