Karotkovo-petržlenový šalátik
Karotkovo-petržlenový šalátik
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Priatelia, nadišlo obdobie jarnej zeleninky a šalátov. Zeleninka je v tomto období obzvlášť sladučká, chrumkavá a šťavnatá. Využite to. 🙂 O klíčkoch sme už písali. Poznáme viacero druhov (alfa, mix, žerucha, cviklové). Pripravíte si ich jednoducho. Klíčky si zalejte z večera do rána a necháte napučať. Ráno vodu vylejete a klíčky už len premývate vodou 3x denne. Vodu zakaždým vylejete, nesmú byť ponorené. Za 4-5 dní máte hotové klíčky. Premyjete, dáte ich do zaváracieho pohára na slnko na pol dňa, aby chytili zelenú farbu a v chladničke vám takto vydržia týždeň. Sú úžasné, jemné, plné vitamínov a enzýmov. 🙂
Množstvo Príprava
1 osoba 10 min
Množstvo Príprava
1 osoba 10 min
Karotkovo-petržlenový šalátik
Karotkovo-petržlenový šalátik
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Priatelia, nadišlo obdobie jarnej zeleninky a šalátov. Zeleninka je v tomto období obzvlášť sladučká, chrumkavá a šťavnatá. Využite to. 🙂 O klíčkoch sme už písali. Poznáme viacero druhov (alfa, mix, žerucha, cviklové). Pripravíte si ich jednoducho. Klíčky si zalejte z večera do rána a necháte napučať. Ráno vodu vylejete a klíčky už len premývate vodou 3x denne. Vodu zakaždým vylejete, nesmú byť ponorené. Za 4-5 dní máte hotové klíčky. Premyjete, dáte ich do zaváracieho pohára na slnko na pol dňa, aby chytili zelenú farbu a v chladničke vám takto vydržia týždeň. Sú úžasné, jemné, plné vitamínov a enzýmov. 🙂
Množstvo Príprava
1 osoba 10 min
Množstvo Príprava
1 osoba 10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoba
Postup prípravy
  1. Mladú cibuľku aj s cíbikmi a pažítku si nakrájame nadrobno, pokvapkáme citrónom, osolíme a necháme odstáť. Zatiaľ si nastrúhame 1 petržlen a 1 mrkvu, pridáme za hrsť/dve klíčkov alfa alfa, nastrúhame oštiepok liptov (príp.vrchár – je to chuťovo úžasný syr, zreje 6 mesiacov a je to taký maslový parmezán). Do zmesi pridáme cibuľku s pažítkou.
    Mladú cibuľku aj s cíbikmi a pažítku si nakrájame nadrobno, pokvapkáme citrónom, osolíme a necháme odstáť. Zatiaľ si nastrúhame 1 petržlen a 1 mrkvu, pridáme za hrsť/dve klíčkov alfa alfa, nastrúhame oštiepok liptov (príp.vrchár - je to chuťovo úžasný syr, zreje 6 mesiacov a je to taký maslový parmezán). Do zmesi pridáme cibuľku s pažítkou.
  2. Pripravíme si zálievku. Citrónová šťava, tekvicový olej, med, soľ, dijonská horčica a 1 PL pochúťkovej smotany (použila som naše BIO od Billy). Všetko poriadne prešejkujeme, najlepšie v uzatvárateľnom pohári, aby sa nám chute rýchlo spojili. Pridáme do šalátu, premiešame a vychutnávame. ♥ Bon appetit. 😉
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.