Krémové medvedie rizoto
Krémové medvedie rizoto
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Opäť ďalšie úžasné krémové slovenské rizotko <3 Vyšlo na výbornú, dominantná chuť nášho úžasného medvedieho cesnaku so smotanovým dozvukom na jazýčku. Ľahko, chutne, detoxikačne a lokálne. Tak nech vám chutí :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
12 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
12 min
Krémové medvedie rizoto
Krémové medvedie rizoto
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Opäť ďalšie úžasné krémové slovenské rizotko <3 Vyšlo na výbornú, dominantná chuť nášho úžasného medvedieho cesnaku so smotanovým dozvukom na jazýčku. Ľahko, chutne, detoxikačne a lokálne. Tak nech vám chutí :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
12 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
12 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť vodu.
  2. Pórik si nakrájame nadrobno a speníme v hrnci na olivovom oleji cca minútku. Ryžu poriadne premyjeme, pridáme k póriku, zamiešame a zalejeme vodou 5 cm nad. Prikryjeme pokrievkou a na najmenšom ohni varíme 10-12 min, pokým ryža nie je mäkká. Ak sa voda veľmi rýchlo vyparí, dolejeme ešte vriacej.
  3. Medzitým si pripravíme cesnakový základ. Medvedí cesnak si omyjeme a dáme do mixéra s S nožmi. Osolíme, kvapneme citrónovú šťavu, pridáme šlahačkovú smotanu a mixneme nie úplne na pastu, chceme malé kúsky – budú pekne vyzerať v rizote.
  4. Do uvarenej ryže pridáme pesto aj termizovanú nátierku a poriadne zamiešame. Krémovosť rizota nedosiahneme maslom, ale vodou. Prilejte kľudne vriacu vodu, do želanej krémovej konzistencie. Dochutíme soľou a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Poznámka k receptu

TIP: Pre výraznejšiu arómu rizota, môžete na začiatku varenia pridať aj biele vínko. Namiesto šlahačkovej smotany môžete použiť aj rastlinné mlieko.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.