Množstvo | Príprava |
3 porcie | 15 min |
Doba varenia |
30 min |
|
|
Záhrada plná rajčín a cukiet a ja som mala chuť na niečo lahodné z nich. A v tom ma napadlo toto krémové rizotko. Rajčiny mu odovzdali úžasnú chuť, cuketa tam nežne chrumká a podmanivá krémová chuť vďaka parmezánu a lučine si vás okamžite získa. Malý mi zjedol dva taniere a ja tiež. Máte radi talianske rizotá? Prídete si na svoje.
|
TIP: Ak máte radi výraznejšie chute, prelisujte k mrkve jeden strúčik cesnaku. Ak nemáte rajčinový pretlak, použite rajčiny, ktoré predtým narežete dokríža, obaríte vriacou vodou a ošúpete kožu. Ideálne sú tie veľké mäsité rajčiny, tie netreba pasírovať, lebo nemajú veľa malých zrniečok. Ak vám to nevadí, môžete použiť aj klasické rajčiny. Namiesto lučiny na záver môžete na tanier rozmrviť syr feta. Rizoto dostane kontrastnú slankavú chuť. 🙂