Lotus gaštanový cheesecake
Lotus gaštanový cheesecake
Hodnotienie: 23
Hodnotenie: 3.48
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zavrite si oči a len si predstavte tú sladkú podmanivú chuť karamelu a gaštanov, ktoré sa vám rozplývajú na jazyku. Ako si ju vychutnaváte kúsok po kúsku až po poslednú omrvinku. Pri jednom kúsku neskončíte, to vám hovorím dopredu a narovinu. Ešteže je tento cheesecake zdravý, plný bielkovín, tých správnych tukov, vlákniny a vitamínov a vy nemusíte mať žiadne výčitky. Zahreje, zasýti, obalí nervy, zamilujete si, sľubujem. Tak čo, idete do toho so mnou?
Množstvo Príprava
26 cm tortový priemer 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
45 min 4 hodiny
Množstvo Príprava
26 cm tortový priemer 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
45 min 4 hodiny
Lotus gaštanový cheesecake
Lotus gaštanový cheesecake
Hodnotienie: 23
Hodnotenie: 3.48
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zavrite si oči a len si predstavte tú sladkú podmanivú chuť karamelu a gaštanov, ktoré sa vám rozplývajú na jazyku. Ako si ju vychutnaváte kúsok po kúsku až po poslednú omrvinku. Pri jednom kúsku neskončíte, to vám hovorím dopredu a narovinu. Ešteže je tento cheesecake zdravý, plný bielkovín, tých správnych tukov, vlákniny a vitamínov a vy nemusíte mať žiadne výčitky. Zahreje, zasýti, obalí nervy, zamilujete si, sľubujem. Tak čo, idete do toho so mnou?
Množstvo Príprava
26 cm tortový priemer 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
45 min 4 hodiny
Množstvo Príprava
26 cm tortový priemer 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
45 min 4 hodiny
Postup prípravy
  1. Rúru si prehrejeme na 150 stupňov hore a dole. Cheesecake vždy pečieme na nízkej teplote. Pri vysokej teplote by sa rýchlo zdvihol a následne splasol a mohol by sa aj potrhať. Vrch by bol veľmi pripečený a vnútro vysušené.
  2. Sušienky rozmixujeme v sekáčiku s S nožmi na prach, maslo rozpustíme v rendlíku a spolu zmiešame na konzistenciu mokrejšieho piesku. Natlačíme do tortovej formy na spodok formy a trošku zdvihneme aj po okrajoch, aby sa nám spravila akoby taká vanička. Dáme zapiecť do rúry na 10 minút.
  3. Medzitým si pripravíme plnku. Tvaroh do cheesecaku musí byť vždy hladký, tzn. termizovaný, nesmie byť hrudkovitý, rušilo by to chuťový dojem. Ja som však mala hrudkovitý, preto som ho rozmixovala s vajcami a vznikol mi tak krémový tvaroh. Ak kúpite len krémovy, stačí všetky ingrediencie ručným metličkovým mixérom prešľahať. Uvarené gaštany rozmixujeme so šľahačkovou smotanou a cukrom na hladký krém. Tento krém zmiešame s tvarohovým, pridáme pudingový prášok, zamiešame a vylejeme na predpečený korpus. Dáme do rúry piecť na 45 minút.
  4. Rúru vypneme a pri pootvorených dvierkach (strčíme do nich varešku) necháme minimálne hodinu, ideálne 2 vychladnúť.
  5. Čokoládu spolu s nátierkou rozpustíme nad parou a rozotrieme po cheesecaku. Po obvode ozdobíme – rozmrvíme ešte lotus sušienky a môžete aj gaštany. Dáme zachladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny a vychutnávame.
Poznámka k receptu

TIP: Do plnky môžete použiť prakticky čokoľvek mliečne, čo máte doma aj kyslú smotanu, ricottu, kefír alebo mascarpone. Ak nemáte varené gaštany, použite gaštanové pyré. Na polevu môžete použiť aj mandľovú nátierku, prípadne nutelu, čo máte doma. Ak nemáte, tak pridajte do čokolády trochu mlieka a vznikne chutný puding. Lotus nátierka sa mi nepáčila zložením, tak som ju nekúpila.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.