Maková bublanina s višňami
Maková bublanina s višňami
Hodnotienie: 40
Hodnotenie: 3.83
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Predstavte si tú chuť. Chrumkavý mak s kyselkavým podtónom višní. Dokonalá kombinácia 🙂 Veľa mojich priateliek ku mne chodí po rady, čo so špaldovou múkou. Som známa tým, že u mňa doma pšeničnú nenájdete. Špalda je vlastne divá pšenica. Je to jej zdravšia sestra 🙂 Má živiny, vitamíny a lepšie trávi. Kdežto z klasickej pšenice je vybité už takmer všetko a okrem samého lepku neobsahuje skoro nič. Preto sa tak na vás „lepí“ a priberáte. Špalda je tuhšia a ťažšia múka, preto ju vždy miešam s kokosom. Ad 1: Korpusy, piškóty a iné zostanú nadýchané. Ad 2: Nie je tam potom toľko tej múky a koláče sú viac výživné a fit 🙂 Nuž, vyskúšajte. Neodoláte 🙂
Príprava
10 min.
Doba varenia
30 min.
Príprava
10 min.
Doba varenia
30 min.
Maková bublanina s višňami
Maková bublanina s višňami
Hodnotienie: 40
Hodnotenie: 3.83
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Predstavte si tú chuť. Chrumkavý mak s kyselkavým podtónom višní. Dokonalá kombinácia 🙂 Veľa mojich priateliek ku mne chodí po rady, čo so špaldovou múkou. Som známa tým, že u mňa doma pšeničnú nenájdete. Špalda je vlastne divá pšenica. Je to jej zdravšia sestra 🙂 Má živiny, vitamíny a lepšie trávi. Kdežto z klasickej pšenice je vybité už takmer všetko a okrem samého lepku neobsahuje skoro nič. Preto sa tak na vás „lepí“ a priberáte. Špalda je tuhšia a ťažšia múka, preto ju vždy miešam s kokosom. Ad 1: Korpusy, piškóty a iné zostanú nadýchané. Ad 2: Nie je tam potom toľko tej múky a koláče sú viac výživné a fit 🙂 Nuž, vyskúšajte. Neodoláte 🙂
Príprava
10 min.
Doba varenia
30 min.
Príprava
10 min.
Doba varenia
30 min.
Čo budeme potrebovať
  • 1/2 hrnček mak pol na pol množstva zomeliem, pol nechám v celku
  • 1/2 hrnček strúhaný kokos ideálne je pomlieť si ho (meliem na kávovom mlynčeku – elektrickom)
  • 1 a 1/2 hrnček špaldová hladká múka
  • 1/2 hrnček trstinový cukor dľa chuti viac/menej
  • 1 hrnček mlieko klasické, rastlinné – aké len chcete, už som raz robila aj pol šľahačkovej a pol vody 😀
  • 1/2 hrnček olej
  • 2 ks vajce
  • 1 ks bezfosfátový prášok do pečiva dostať napr. v Dm. Je to zdravý prášok na báze vínneho kameňa, výborne pracuje so špaldovou múkou
  • višne môžu byť aj čerešne
Množstvo: celý klasický plech
Postup prípravy
  1. Všetky ingrediencie si dáme do misky a ručne zamiešame. Posypeme vykôstkovanými višňami.
  2. Plech si vymastíme olejom, vysypeme kokosom a dáme piecť na 180 stupňov, cca na 30 minút. Cesta je málo, netreba sa toho báť, ono podrastie.
Poznámka k receptu

TIP : Ak máte doma členov rodiny, ktorí nemusia mak, spravte ju z bieleho maku, ktorý celý pomeliete. Biely mak mu dodá úžasnú orieškovú chuť a nikto vám to neuverí, že tam mak je 🙂

Je šťavnatý a krehký ako obláčik. Bon appetit 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.