Makovo - medová zmrzlina
Makovo – medová zmrzlina
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept je šialene jednoduchý, také ja milujem. Robila som už kadejaké zmrzliny, z banánu, avokáda, ovocné, komplikované, dlhé. No pre mňa je mercedes táto, zo žĺtka. Odkedy som ju minulý rok vyskúšala, nedalo mi to pokoja a šperkovala som recept, až pokým nebol dokonalý 🙂 Naozaj vám ju odporúčam, zamilujete si ju až do poslednej lyžičky 🙂
Množstvo Príprava
cca 700 ml zmrzliny 10 min
Množstvo Príprava
cca 700 ml zmrzliny 10 min
Makovo - medová zmrzlina
Makovo – medová zmrzlina
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept je šialene jednoduchý, také ja milujem. Robila som už kadejaké zmrzliny, z banánu, avokáda, ovocné, komplikované, dlhé. No pre mňa je mercedes táto, zo žĺtka. Odkedy som ju minulý rok vyskúšala, nedalo mi to pokoja a šperkovala som recept, až pokým nebol dokonalý 🙂 Naozaj vám ju odporúčam, zamilujete si ju až do poslednej lyžičky 🙂
Množstvo Príprava
cca 700 ml zmrzliny 10 min
Množstvo Príprava
cca 700 ml zmrzliny 10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ml zmrzliny
Postup prípravy
  1. Žĺtka s medom si dáme do robota a necháme šľahať do úplného krému cca 15 minút.
  2. Keď už budeme vidieť, že je hotovo, dáme si do hrnca šľahačkovú smotanu, mlieko a vnútro z dvoch vanilkových strukov aj so strukmi. Polku bieleho a polku klasického maku si zomelieme, zvyšok dáme v celosti. Bude krásne chrumkať. Všetko zamiešame, privedieme po bod varu, ale nevaríme! Vypneme, vyberieme vanilkové struky.
  3. Rýchlosť robota trošku znížime a pomaly tam celú zmes vylejeme. Nebojte sa, zostane to riedke, také to má byť. Minútu premiešame, necháme chvíľku vychladnúť a dáme do mrazničky. Mak nám klesne naspodok, nebojte sa, keď bude tuhnúť a budete ju miešať, rovnomerne sa to rozmieša. Je dobré zmrzlinu každú pol hodinu premiešať lyžicou, pokým nemáte zmrzlinovač.
  4. Zmrzlina sa chladí plus mínus 4 hodiny. Je fantastická. Najlepšia! Bon appetit 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.