Mandarinkové FIT tiramisu (bez vajec a mascarpone)
Mandarinkové FIT tiramisu (bez vajec a mascarpone)
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 3.75
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Táto mňamka zmizne z Vášho stola rovnako rýchlo ako ju pripravíte 🙂 vďačná, obľúbená, osviežujúca a pritom netradičná s minimom tukov a bez výčitiek 🙂 Namiesto šlahačkovej smotany kľudne použite o to viac pochúťkovej, ja som dala šlahačku iba kvôli manželovi. prečítajte si pod receptom tipy ako ho pripraviť aj inak 🙂
Množstvo Príprava
20 cm forma 15 min
Čas na oddych počas varenia
0-4 hodiny
Množstvo Príprava
20 cm forma 15 min
Čas na oddych počas varenia
0-4 hodiny
Mandarinkové FIT tiramisu (bez vajec a mascarpone)
Mandarinkové FIT tiramisu (bez vajec a mascarpone)
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 3.75
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Táto mňamka zmizne z Vášho stola rovnako rýchlo ako ju pripravíte 🙂 vďačná, obľúbená, osviežujúca a pritom netradičná s minimom tukov a bez výčitiek 🙂 Namiesto šlahačkovej smotany kľudne použite o to viac pochúťkovej, ja som dala šlahačku iba kvôli manželovi. prečítajte si pod receptom tipy ako ho pripraviť aj inak 🙂
Množstvo Príprava
20 cm forma 15 min
Čas na oddych počas varenia
0-4 hodiny
Množstvo Príprava
20 cm forma 15 min
Čas na oddych počas varenia
0-4 hodiny
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
  1. Piškóty si naukladáme do tortovej formy. Najprv som dávala v celosti, potom som si už aj narezala kúsky, aby som vyplnila celé dno formy.
  2. Šťavu z mandariniek si zlejeme do pohára a popolievame nimi piškóty. Každý piškót polejte, tak trochu nie moc zmáčať. Na piškóty navrstvíme mandarinky z jednej malej plechovky.
  3. Deci šťavy z mandariniek si povaríme minutku s agarom . Choďte podľa návodu. Ja používam agar z DM dostať sáčok s názvom Tortenguss. Agar je vlastne prírodná želatina. Môžete použit aj klasickú želatinu. Medzitým si zmiešame pochúťkovú smotanu s cukrom a vnútrom vanilkového lusku (prerežeme pozdĺž a tupou stranou noža vyškriabeme.) Vlejeme asi dve minutky vychladnutú želatinu. Všetko dobre premiešame a nalejeme na piškóty.
  4. Opäť navrstvíme piškóty, šťavu na piškóty, mandarinky a navrch vyšlahanú šlahačku. Posypeme kakaom (môžete použiť aj karob) ozdobíme mandarinkami a dáme zachladiť do chladničky. Najlepšie je na druhý deň 🙂 ak to vôbec vydržíte 🙂 😀 :*
    Opäť navrstvíme piškóty, šťavu na piškóty, mandarinky a navrch vyšlahanú šlahačku. Posypeme kakaom (môžete použiť aj karob) ozdobíme mandarinkami a dáme zachladiť do chladničky. Najlepšie je na druhý deň :) ak to vôbec vydržíte :) :D :*
Poznámka k receptu

TIP : Tiramisu je výborné s akýmkoľvek ovocím, aj čerstvým. Ak požijete čerstvé, čas ovocia rozmixovať s trochou vody a polievať tým piškóty. Taktiež ho môžete spraviť celé z pochúťkovej smotany, na chuti to neuberie 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.