Morčací Stroganov s karfiolovým pyré
Morčací Stroganov s karfiolovým pyré
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.38
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tradičný hovädzí Stroganov s kolienkami, tým si snáď v školskej jedálni prešiel každý. Napodiv, chutil veľmi dobre a bolo to medzi nami deťmi obľúbené jedlo. Ja ho mám rada dodnes. Tentokrát mi ale moja priateľka Janka poradila ľahšiu verziu s morčacím mäskom, a aby som k tomu skúsila karfiolové pyré. Hneď mi stiekla slinka. Výborná chuť, síce iná, ako tradičná, ale opäť jeden recept, ktorý zapisujem do obľúbených. Pridať pórik bol výborný nápad, pretože omáčku krásne zahustil. A jemne aromatické karfiolové pyré, to vám je lahôdka.
Množstvo Príprava
5 porcii 20 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
5 porcii 20 min
Doba varenia
20 min
Morčací Stroganov s karfiolovým pyré
Morčací Stroganov s karfiolovým pyré
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.38
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tradičný hovädzí Stroganov s kolienkami, tým si snáď v školskej jedálni prešiel každý. Napodiv, chutil veľmi dobre a bolo to medzi nami deťmi obľúbené jedlo. Ja ho mám rada dodnes. Tentokrát mi ale moja priateľka Janka poradila ľahšiu verziu s morčacím mäskom, a aby som k tomu skúsila karfiolové pyré. Hneď mi stiekla slinka. Výborná chuť, síce iná, ako tradičná, ale opäť jeden recept, ktorý zapisujem do obľúbených. Pridať pórik bol výborný nápad, pretože omáčku krásne zahustil. A jemne aromatické karfiolové pyré, to vám je lahôdka.
Množstvo Príprava
5 porcii 20 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
5 porcii 20 min
Doba varenia
20 min
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť vodu.
  2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Karfiol oberieme na ružičky a pridáme k zemiakom. Zalejeme vriacou vodou a necháme variť domäkka asi 12 minút.
  3. Pór prekrojíme napoly a nakrájame na kolieska. Do panvice dáme olivový olej, mierne rozhorúčime, pridáme pórik a na malom ohni, aby sa nám nespálil, 1 – 2 minútky restujeme. Medzitým si mäsko nakrájame na malé kocky a pridáme k restujúcemu sa póriku. Zvýšime oheň a minútku necháme zatiahnuť. Pridáme horčice, kečup, papriku, worchester aj sójovku, soľ, drvenú rascu a 2 PL zo sterilizovaných uhoriek. Podlejeme trochou vody a dusíme 10 minút domäkka.
  4. Zemiaky zlejeme z vody, pridáme maslo, trochu mlieka a metličkovým mixérom vyšľaháme na pyré. Osolíme a dochutíme muškátovým orieškom.
  5. Na záver do omáčky nahrubo nastrúhame kyslé uhorky a necháme minútku spojiť. V prípade potreby omáčku zriedime, alebo zahustíme.
Poznámka k receptu

TIP: Do omáčky môžete pridať aj čili. Ak máte radi viac omáčky, pridajte vodu a zahustite zemiakovým škrobom v troche vody.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.