Keď máme rozkvas hotový, pripravíme si cesto. Do misky si navážime múky, pridáme soľ a ručnou metličkou poriadne zamiešame, aby sa zapracovala a prevzdušníme. Pridáme 160 g rozkvasu, med, masť, vodu a necháme robotom 10 minút vypracovať nelepivé cesto. Ak sa cesto bude lepiť, prisypeme trošku múky. Ak bude moc hutné, pridáme trochu vody. Musí byť jemné a poddajné ako plastelína. Vypracované cesto ešte trochu premiesime rukami poprekladáme zo strán do stredu a dáme späť do misky. Na misku dáme kúpaciu čiapku a ešte igelitový sáčok, aby sa dobre sparilo a pekne nakyslo. Nádobu s cestom môžeme umiestniť aj na parapet okna, na slnko, alebo nad radiátor, alebo niekde kde je teplo a necháme nakysnúť 2 hodiny. Teplo mu prospieva, bude ako pavučinka.