Panna cotta crema
Panna cotta crema
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem panna cottu pre jej chuť, krémovosť a extrémne rýchlu prípravu 🙂
Množstvo
6 ks
Množstvo
6 ks
Panna cotta crema
Panna cotta crema
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem panna cottu pre jej chuť, krémovosť a extrémne rýchlu prípravu 🙂
Množstvo
6 ks
Množstvo
6 ks
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Panna cottu si môžeme pripraviť dvomi spôsobmi. V prípade prípravy so želatínou je to jednoduchšie. Želatínu si dáme nabobtnať. Do hrnca dáme všetky suroviny, privedieme k bodu varu a vypneme. Muffinovu silikónovu formu vypláchneme studenou vodou, nalejeme zmes a dáme vychladnúť/stuhnúť.
  2. Verzia s agarom je nasledovná. Smotanu si dáme zohriať na bod varu a vypneme. Nesmie vrieť.
  3. Mlieko s agarom, vanilkovým luskom a cukrom privedieme do bodu varu a necháme bublať cca 5 min. Sem-tam premiešame, nech nám neprihorí. Mlieko vypneme a primiešame smotanu.
  4. Silikónovu formu vypláchneme pod studenou vodou a nalejeme do nej zmes.
  5. Dáme do chladu na cca hodinku. Ozdobíme buď čerstvým, alebo mrazeným ovocím, rozmixujeme a prelejeme ním panna cottu.
  6. Rýchle, ľahké a vďačné! Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu

TIP : Panna cottu môžete urobiť s akýmkoľvek mliekom, aj rastlinným. Domáce rastlinné (napr.makové) neodporúčam, pretože, keď prejde bodom varu, zrazí sa.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.