Parížanka
Parížanka
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 4.16
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Elegantná, zmyselná, svieža a ladne sa rozplývajúca na jazyku ? Taká je moja Parížanka ? Pavučinková piškóta prepojená plnou chuť lahodnej čokolády a s ozviežujúcim dozvukom kyselkavých malín ? Moja chvíľka, môj pôžitok☺️ Príprava tiež hrá v náš prospech dámy, jednoduchá a stačí vám na ňu 6 surovín ? Stanete sa najlepšie priateľky ? Ak si z nej stihnete uchmatnúť ?
Množstvo Príprava
22 cm priemer 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
22 cm priemer 30 min
Doba varenia
20 min
Parížanka
Parížanka
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 4.16
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Elegantná, zmyselná, svieža a ladne sa rozplývajúca na jazyku ? Taká je moja Parížanka ? Pavučinková piškóta prepojená plnou chuť lahodnej čokolády a s ozviežujúcim dozvukom kyselkavých malín ? Moja chvíľka, môj pôžitok☺️ Príprava tiež hrá v náš prospech dámy, jednoduchá a stačí vám na ňu 6 surovín ? Stanete sa najlepšie priateľky ? Ak si z nej stihnete uchmatnúť ?
Množstvo Príprava
22 cm priemer 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
22 cm priemer 30 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm priemer
Postup prípravy
  1. Najprv si pripravíme krémy, musia chvíľu postáť. Do dvoch menších hrncov si dáme zovrieť šlahačkovú smotanu, do každého dáme 250 ml. Smotany privedieme na bod varu a vypneme. Nesmú vrieť. Do jednej nalámeme 100 gram čoklády – toto bude krém parížska šlahačka. Do druhej nalámeme 250 gram čokolády – toto bude krém ganache. Poriadne rozmiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Dáme do chladnej špajze, alebo chladničky na 3-4 hodiny úplne vychladnúť.
  2. Piškóta je veľmi jednoduchá a posledne moja veľmi obľúbená. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora. Celé vajcia aj s cukrom dáme do robota a necháme šľahať 10 minút do krémovej peny. Navážime si do misky múky a tortovú formu si vymažeme maslom a vysypeme celozrnnou múkou. Znížime otáčky roboty a prisypeme do zmesi. Necháme 30 sekúnd zapracovať. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do rúry na 20 minút. Kontrola špajlou.
  3. Upečené cesto dáme vychladnúť a pred plnením prekrojíme napoly. Vrchný plát otočíme vnútrom hore. Spodný aj vrchný plát potrieme malinovým džemom. Krém ganache – ten hustý, v ktorom je viac čokolády natrieme na spodný korpus, na malinovú vrstvu. Trochu si z neho necháme na záver, aby sme potreli boky. Krém prikryjeme vrchnou častou cesta, reznou malinovou stranou nahor.
  4. Druhý krém – parížsku šlahačku, tá ktorá je vodovejšia a je v nej menej čokolády si vyšlaháme ako klasickú šlahačku. Pozor na prešľahanie. Ak by sa vám to aj stalo, nevadí, nebude to vidieť. Vyšľahaný krém nanesieme na vrchný korpus. Bočnú obruč torty potrieme krémom ganache, ktorý sme si nechali. Vidličkou jemne ťaháme po bokoch a urobíme ornament. Vrch torty posypeme kakaom a ozdobíme malinami.
  5. Torta chutí najlepšie, ak je odstáta aspoň 5 hodín.
Poznámka k receptu

TIP: Namiesto malín môžete použiť aj jahody, alebo čučoriedky, ako džem tak aj ovocie. Pre 26 cm formu dajte ingrediencie x2.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.