Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou
Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.1
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept od mojej babky, ktorá aj keď mala vždy málo peňazí, dokázala vyčarovať pre nás deti tak chutné a dobré jedlá, dodnes si na ne s láskou spomínam. Urobte si ich chutia úžasne.
Príprava
15 min
Doba varenia
20-40 min
Príprava
15 min
Doba varenia
20-40 min
Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou
Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.1
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept od mojej babky, ktorá aj keď mala vždy málo peňazí, dokázala vyčarovať pre nás deti tak chutné a dobré jedlá, dodnes si na ne s láskou spomínam. Urobte si ich chutia úžasne.
Príprava
15 min
Doba varenia
20-40 min
Príprava
15 min
Doba varenia
20-40 min
Postup prípravy
  1. Zemiaky si môžete upiecť alebo uvariť a následne trochu osmahnúť na oleji na panvici. Rúru si predhrejeme na 180-200 stupňov.
  2. Zemiaky si pod vodou vydrhneme kefkou a necháme odtiecť. Preložíme do nádoby, polejeme olivovým olejom, posypeme soľou a dáme na plytký plech na papier na pečenie. Dĺžka pečenia závisí od toho, aké sú veľké. Po 20 minútach do nich pichnite vidličkou a podľa toho zistíte.
  3. Upečené zemiaky prekrojíme, vložíme dovnútra kúsok masla, osolíme vnútro a pridáme kopček kyslej smotany a posypeme bylinkami alebo kôprom. Vynikajúcou prílohou je kyslá kapusta, alebo čerstvý šalát z čiernej reďkovky.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.