Pečený karfiol na indický spôsob a pečené zemiaky
Pečený karfiol na indický spôsob a pečené zemiaky
Hodnotienie: 18
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Veľmi mi naposledy chutili rezne marinované v kyslej smotane, tak som to skúsila opäť. Tentokrát s karfiolom, pridala som aj indické kari korenie a karfiol chutil neskutočne. A pritom som ho vôbec nepredvárala a ani nevysmážala. Pekne zdravo v rúre, celý obed na jednom plechu 🙂 Obalený v ovsených vločkách a parmezáne.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
40 min
Pečený karfiol na indický spôsob a pečené zemiaky
Pečený karfiol na indický spôsob a pečené zemiaky
Hodnotienie: 18
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Veľmi mi naposledy chutili rezne marinované v kyslej smotane, tak som to skúsila opäť. Tentokrát s karfiolom, pridala som aj indické kari korenie a karfiol chutil neskutočne. A pritom som ho vôbec nepredvárala a ani nevysmážala. Pekne zdravo v rúre, celý obed na jednom plechu 🙂 Obalený v ovsených vločkách a parmezáne.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
40 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov.
  2. Karfiol si rozdelíme na ružicky, umujeme. Pripravíme si smotanovú marinádu. Do smotany pridáme vajce, škrob, korenie, veľkú hrsť nakrájanej petržlenovej vňate alebo koriandru, soľ a trochu citrónovej šťavy. Zamiešame a obalujeme karfiol najprv v smotane a následne v zmiešanom nastrúhanom parmezáne s pomletými ovsenými vločkami. Obalený karfiol kladieme na papier na pečenie.
  3. Zemiaky si umujeme, osušíme, prekrojíme napoly a reznou stranou položíme na papier na pečenie. Všetko jemne pokvapkáme olejom, aby sa na každý kúsok trochu dostalo. Pečieme 40 až 45 min.
  4. Pripraviť si k nemu môžete fantastický osviežujúci jogurtový dip z jogurtu, soli, indického korenia, petržlenovej vňate a citrónovej šťavy.
    Pripraviť si k nemu môžete fantastický osviežujúci jogurtový dip z jogurtu, soli, indického korenia, petržlenovej vňate a citrónovej šťavy.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.