Penne s bylinkovým pestom a šťavnatými kuracími kúskami
Penne s bylinkovým pestom a šťavnatými kuracími kúskami
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.2
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Domáce bazalkové pesto som už dávnejšie povýšila na vyšší level a to bylinkové pesto. Kombinácia viacerých byliniek upgradne celú chuť a ožví ju. S mäsom, alebo bez, rýchly, chutný a ľahký obed na tieto letné dni <3
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Penne s bylinkovým pestom a šťavnatými kuracími kúskami
Penne s bylinkovým pestom a šťavnatými kuracími kúskami
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.2
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Domáce bazalkové pesto som už dávnejšie povýšila na vyšší level a to bylinkové pesto. Kombinácia viacerých byliniek upgradne celú chuť a ožví ju. S mäsom, alebo bez, rýchly, chutný a ľahký obed na tieto letné dni <3
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do vriacej osolenej vody vhodíme cestoviny a varíme podľa návodu.
  2. Kuracie prsia si umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké slížiky, alebo malé kúsky. Pridáme horčicu, kečup, sójovú omáčku, med, soľ, kurkumu (alebo môžete dať aj kari) premiešame a na rozpálenom oleji sprudka osmahneme cca 8 min. Miešame.
  3. Medzitým si do mixéra alebo minisekáčika pridáme špenát, bazalku, petrželku, mandľové maslo, soľ, šťavu z citróna, nastrúhame parmezán a poriadne rozmixujeme. Ochutnáme, príp. dochutíme a struhneme muškátový oriešok. Ak máte radi brokolicu alebo hrášok, môžete pridať do pesta a roznixovať, bude mierne chrumkavé a sladkasté.
  4. Cestoviny precedíme, vmiešame do nich pesto, zľahka osolíme a servírujeme s kuracími kúskami a hoblinami parmezánu.
Poznámka k receptu

TIP : mäso v tejto marináde môžete mať v chladničke aj tri dni. Čím dlhšie, tým bude chutnejšie.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.