Pražma kráľovská na masle a citrónoch
Pražma kráľovská na masle a citrónoch
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 3.25
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ryby sú v lete veľmi obľúbené, nakoľko príprava je nenáročná a taktiež sú ľahko stráviteľné. Pražmu som sa chystala vyskúšať už dlhšie a veru zaraďujem ju do môjho jedálnička. Fantastická rybka s plnou chuťou, hodvábnym bielym mäskom takmer bez kostí, doplnená citrónovo-maslovou omáčkou je priam dokonalá.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min.
Doba varenia
30-40 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min.
Doba varenia
30-40 min.
Pražma kráľovská na masle a citrónoch
Pražma kráľovská na masle a citrónoch
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 3.25
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ryby sú v lete veľmi obľúbené, nakoľko príprava je nenáročná a taktiež sú ľahko stráviteľné. Pražmu som sa chystala vyskúšať už dlhšie a veru zaraďujem ju do môjho jedálnička. Fantastická rybka s plnou chuťou, hodvábnym bielym mäskom takmer bez kostí, doplnená citrónovo-maslovou omáčkou je priam dokonalá.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min.
Doba varenia
30-40 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min.
Doba varenia
30-40 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Pražmu si opláchneme pod vodou a vysušíme. Pečiacu misku si vyložíme alobalom a takú istú dĺžku necháme aj na pokrytie zvrchu. Ideálne nerozdeľovať, jeden kus v celosti, do ktorého zabalíme rybu.
  2. Na dno alobalu dáme 4 plátky masla, na to 4 krúžalky citrónu a posypeme korením. Dovnútra ryby dáme plát masla a 2 plátky citrónu. Rybu poriadne obylinkujeme. Môžete použiť korenie na ryby, pizza korenie, prípadne biele a čierne korenie, koriander, horčičné semienko, rozmarín, citrónovú kôru a hrubozrnnú soľ. Obylinkovanú rybku položíme na alobal a prikryjeme zvrchu alobalom. Alobaly spojíme a vytvoríme kapsu. Rybku dáme piecť na 200 stupňov 20 minút.
  3. Medzitým si pripravíme šalát. Špagetovou škrabkou (dostať bežne v obchodoch) si našúpeme zo zeleniny špagety. Pripravíme si zálievku – tekvicový olej, dijon horčica, med, soľ, citrónová šťava a poriadne premiešame so zeleninou.
  4. Z rybky, po 20 minutách odstránime vrchnú časť alobalu a necháme schrumkavieť kožu ešte cca 10 minút (zvyknem prepnúť na funkciu grill). Výpek, čo nám zostane z rybky zmiešame s citrónovou šťavou a soľou a prelejeme cez rybku.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.