Pribináčiková torta s malinami
Pribináčiková torta s malinami
Hodnotienie: 59
Hodnotenie: 4.07
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Neskutočne lahodná torta, vhodná pre všetky vekové kategórie. Obláčikový, vanilkový korpus, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku, osviežujúci tvarohový krém a jemne kyslasté malinky, ktoré to všetko podčiarknu. Navyše jednoduchá, vhodná aj pre začiatočníkov a zdravá. Výborná ihneď, ale lepšia keď jeden deň postojí.
Množstvo Príprava
26 cm forma 60 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 60 min
Doba varenia
20 min
Pribináčiková torta s malinami
Pribináčiková torta s malinami
Hodnotienie: 59
Hodnotenie: 4.07
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Neskutočne lahodná torta, vhodná pre všetky vekové kategórie. Obláčikový, vanilkový korpus, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku, osviežujúci tvarohový krém a jemne kyslasté malinky, ktoré to všetko podčiarknu. Navyše jednoduchá, vhodná aj pre začiatočníkov a zdravá. Výborná ihneď, ale lepšia keď jeden deň postojí.
Množstvo Príprava
26 cm forma 60 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 60 min
Doba varenia
20 min
Postup prípravy
  1. Rúru si rozohrejeme na 160 stupňov.
  2. Celé vajcia izbovej teploty si dáme aj s cukrom do robota a necháme šlahať 10 minút do nadýchanej peny. Medzitým si navážime múky, mandle, prášok do pečiva, vanilku a ručnou metličkou dokopy zamiešame a prevzdušníme. Otáčky na robote znížime na poovicu a pomaly prisypávame suchú zmes. Necháme cca pol minútky zapracovať. Vypneme a špatulou ešte zľahka premiešame. Tortovú formu si vymažeme maslom, vysypeme múkou a vylejeme cesto. Dáme upiecť na cca 20 minút. Upečené cesto dáme von vychladnúť.
  3. Medzitým si pripravíme pribináčikový krém. Do misky si dáme tvaroh, 180 gram mascarpone, 250 gram šlahačková smotana a 3 PL pomletého cukru. Začneme šlahať ručným mixérom až kým zostane pevný a tuhý krém.
  4. Korpus si prerežeme napoly, alebo na tri časti. Na spodný korpus natrieme džem, na to krém a na to poukladáme prepolené maliny. Takto to opakujeme aj na druhom korpuse, posledný vrchný už týmto krémom nepotierame, tam pôjde šlahačka. Krém si rozdeľte rovnomerne na všetky korpusy a nechajte si aj na záver na potrenie bokov.
  5. Na vrch torty si vyšlaháme zvyšnú šľahačkovú smotanu, na záver prišlaháme mascarpone s 2 PL pomletým cukrom. Natrieme na vrch torty, alebo ozdobíme pomocou cukrárskeho vrecka. Rozvrstvíme maliny, ktoré môžeme „zasnežiť“ pomletým cukrom, alebo kokosom. Kokosom môžeme potom aj obsypať boky.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.