Recept na najlepšiu čínu
Recept na najlepšiu čínu
Hodnotienie: 25
Hodnotenie: 4.52
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept na tu najlepšiu a najšťavnatejšiu čínu na svete už máte na webe :* Chuť ako z reštaurácie. Môj obľúbený, doslova vždy vylizujem tanier <3 Nechajte si chutiť :*
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Recept na najlepšiu čínu
Recept na najlepšiu čínu
Hodnotienie: 25
Hodnotenie: 4.52
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept na tu najlepšiu a najšťavnatejšiu čínu na svete už máte na webe :* Chuť ako z reštaurácie. Môj obľúbený, doslova vždy vylizujem tanier <3 Nechajte si chutiť :*
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Kápiu a mrkvu si nakrájame na tenké krátke pásiky. Pór nakrájame na kolieska. Rozpálime si olej a zprudka restujeme cca 10 min. Zelenina musí zostať chrumkavá, no zároveň trochu mäkká. Pridáme bambusové výhonky a zamiešame.
  2. V hrnčeku si rozmiešame vodu, ocot, sójovú omáčku, trstinový cukor, škrob, soľ a kurkumu. Prilejeme k zelenine a necháme minútku zhustnúť. Podľa potreby ešte dochutíme. Ak je omáčka riedka, ešte si s vodou rozmiešame škrob, ak by bola hustá, prilejeme ešte vodu.
  3. Kuracie stehná si pokrájame na pásiky, alebo malé kúsky. Pridáme kari korenie, škrob, soľ, drvenú rascu a zamiešame. Sprudka osmahneme na olivovom oleji do zlatista a primiešame k omáčke. Podávame s ryžou.
Poznámka k receptu

TIP: zakaždým, keď omáčka vychladne a idete ju znova zohrievať, je potrebné primiešať ešte trochu škrobu, lebo zostane riedka. Škrob vždy vymiešajte zvlášť s trochou vody až potom nalejte do omáčky, lebo sa nám spravia glocky.

Najchutnejšia je zo stehien, lebo tie sú šťavnaté, ale môžete pripraviť aj s kuracími/morčacími prsiami.

Zdroj inšpirácie : http://www.mimibazar.cz/recept/80472/kureci-se-zeleninou-a-omackou-jako-z-cinske-restaurace

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.