Šalát Nicoise
Šalát Nicoise
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4.25
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept z rodinnej knihy 2. Jeden z mojich najobľúbenejších šalát Nicoise. Šalát, ktorým sa naozaj zasýtite, no zároveň vám po obede zostane energia aj na aktivity. Je to teplo-studený šalát, krásne variabilný podľa vašej chute, alebo toho, čo máte práve doma.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
10 min
Šalát Nicoise
Šalát Nicoise
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4.25
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept z rodinnej knihy 2. Jeden z mojich najobľúbenejších šalát Nicoise. Šalát, ktorým sa naozaj zasýtite, no zároveň vám po obede zostane energia aj na aktivity. Je to teplo-studený šalát, krásne variabilný podľa vašej chute, alebo toho, čo máte práve doma.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do vody si dáme variť vajíčko na 3 minútky od bodu varu.
  2. Tuniakové stejky umyjeme, osušíme, prekrojíme pozdĺž napoly, poriadne pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme sezamom, korením a soľou. Na panvici si rozpálime olivový olej a opečieme stejky z každej strany asi 3 minútky.
  3. Na druhú panvicu pridáme olivový olej a tiež sprudka restujeme zelené fazuľky, zhruba 4 minútky. Osolíme.
  4. Medzitým si pripravíme studenú časť šalátu. Ľadový šalát nakrájame na malé kocky, nahrubo k nemu nastrúhame mrkvu, osolíme, pridáme olivový olej, citrónovú šťavu a zamiešame. Servírujeme na jednu stranu misky.
  5. Na druhú stranu misky na dno vhodíme olivy, na olivy restované zelené fazuľky a do stredu hotového tuniaka.
  6. Vajíčko ošúpeme, prekrojíme na štvrtinky, osolíme a servírujeme na šalát.
Poznámka k receptu

TIP: Ak máte radi tuniakové stejky vnútri ružové, rybku neprekrajujte. My ich máme radi prepečené, preto prekrajujem. Do šalátu môžete pridať aj parmezán. Namiesto mrkvy, ak máte radi cherry rajčinky. Fazuľové struky sa dajú nahradiť cuketou. Ak si chcete prípravu uľahčiť, namiesto čerstvého tuniaka môžete použiť tuniaka z konzervy.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.