Šampiňónový paprikáš s knedľou
Šampiňónový paprikáš s knedľou
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
My sme doma takí šťavičkoví. Myslím, že úprava zeleniny či mäsa na šťave patrí medzi tie najzdravšie a navyše úžasne chutí. Výborná obmena klasického paprikáša v bezmäsitej verzii. Chuťovo ale pripomína mäsko, hríby su v tomto úžasne. Nezahustené múkou ani škrobom ale zdravými bielkovinami. Tak nech vám chuti :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Šampiňónový paprikáš s knedľou
Šampiňónový paprikáš s knedľou
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
My sme doma takí šťavičkoví. Myslím, že úprava zeleniny či mäsa na šťave patrí medzi tie najzdravšie a navyše úžasne chutí. Výborná obmena klasického paprikáša v bezmäsitej verzii. Chuťovo ale pripomína mäsko, hríby su v tomto úžasne. Nezahustené múkou ani škrobom ale zdravými bielkovinami. Tak nech vám chuti :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Pórik si pozdĺžne prekrojíme na tri časti a nakrájame na tenké pásiky. Na panvici si speníme kus masla, alebo oleja, pridáme pórik, oheň znížime a zľahka minútku restujeme.
  2. Medzitým si pod vodou/vo vode ručne ošúpeme šampiňóny od tej vrchnej jemnej šupky. Prekrojíme napoly, nakrájame na tenké plátky a pridáme k póriku. Dochutíme rascou a restujeme 3 minútky, pokým stratia na objeme. Pridáme kurkumu, červenú mletú papriku, podlejeme trochou vody a dusíme ďalšie 3 minútky.
  3. Ricottu si rozhabarkujeme so smotanou a vlejeme do šampiňónov. Premiešame, necháme prehriať, dochutíme soľou, citrónovou šťavou a ešte rozriedime/zahustíme podľa potreby.
  4. Podávame s knedľou. Domácu si môžete pripraviť podĺa môjho receptu tu : domaca spaldova knedla
Poznámka k receptu

TIP: Namiesto knedli si môžete pripraviť aj kolienka, výborne sa spolu hodia. Ak máte radi curry, pridajte.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.