Slivkový cmarožník
Slivkový cmarožník
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem čízkejky (okrem iného), ale to už asi viete 😀 Úplne si na nich ulietavam, kombinujem, vymýšľam a experimentujem. A keďže nebolo ničoho iného v chladničke, len pochúťkovej smotany a domáceho cmaru (zakysanky) vznikol tento kúsok. Veľmi prekvapil, v duchu hesla, rýchly, ľahký a osviežujúci, a hlavne z kategórie fit a plný bielkovín. Vyskúšajte, úroda sliviek už končí.
Množstvo Príprava
24 cm priemer 15 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
24 cm priemer 15 min
Doba varenia
40 min
Slivkový cmarožník
Slivkový cmarožník
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem čízkejky (okrem iného), ale to už asi viete 😀 Úplne si na nich ulietavam, kombinujem, vymýšľam a experimentujem. A keďže nebolo ničoho iného v chladničke, len pochúťkovej smotany a domáceho cmaru (zakysanky) vznikol tento kúsok. Veľmi prekvapil, v duchu hesla, rýchly, ľahký a osviežujúci, a hlavne z kategórie fit a plný bielkovín. Vyskúšajte, úroda sliviek už končí.
Množstvo Príprava
24 cm priemer 15 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
24 cm priemer 15 min
Doba varenia
40 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm priemer
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov, režim hore dole bez ventilátora.
  2. Keksíky si v mixéri alebo v robote rozdrvíme, polejeme roztopeným maslom a poriadne dokopy spracujeme. Natlačíme do tortovej formy.
  3. Na korpus si rozvrstvíme vykôstkované a prepolené slivky.
  4. Zvyšné ingrediencie si ručne prešľaháme metličkou, aby sa nám spojili a vylejeme na slivky. Dáme piecť do rúry na 40 minút. Koláč sa v priebehu pečenia začne dvíhať, nezľaknite sa, on klesne 🙂 Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu

TIP : Ako základ cesta môžete použiť keksíky, lístkové alebo maslové cesto (viď http://www.tinkinerecepty.sk/citronovo-mandlova-galettka-so-slivkami/ ).

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.