Sušienky, lupienky mandlí a makadamiové orechy si zomelieme najemno (tie makadamiové tam dali takú dobrú bodku. Ich maslovo-sladkej chuti sa tažko odoláva). Zmiešame rukami so zmäknutým (nie zohriatym/tekutým) maslom a vytvoríme kompaktnú hmotu na náš korpus. Natlačíme do brulée misiek (ale môžeme ich natlačiť kamkoľvek). Pochúťkovú smotanu si zmiešame s vanilkovým luskom a pomletým trstinovým cukrom (cukru nedávame veľa, pretože karamel je sladký). Vynikajúca (hustá a kvalitná) smotana je naše BIO z Billy, poprípade 18%-ná z Lidla. Zmes následne vylejeme na korpus. Zatiaľ dáme do chladu. Nakrájame si hrušky na najtenšie mesiačiky, aby sa rýchlo spravili a vyrežeme jadrovník. Na panvicu dáme skaramelizovať cukor a keď sa dá liať, šupsneme do neho hrušky a karamelizujeme. Pozor, aby sa karamel neprepálil, pretože bude horký. Takže, miešame pomaly. A teraz sa rozdelíme na dva tábory. Tí, ktorí chcú mať sladký karamel, vyžmýkajú šťavu z pomaranča (necelú polovičku pomaranča na 1-2 hrušky). Tí, ktorí chcú mať sladko-kyslú chuť, vyžmýkajú citrón. My sme mali citronovú, sladko-kyselkavú chuť. Do karamelu pridáme ešte lyžicu medu, ďalej maslo (asi 3 cm hrubý pás) a kto má rád, môže dať aj škoricu, alebo trošku rozdrveného kardamonu pre korenistú chuť. Všetko miešame. Bude to bublať. Sem-tam premiešame, aby sa obe strany spravili, cca 5-7 minút. Necháme chvíľu vychladnúť a navrstvíme do tortičky, prelejeme a ZJEME! 😀 Bon appetit.