Špaldové piškóty
Špaldové piškóty
Hodnotienie: 37
Hodnotenie: 3.57
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborné piškóty! Dlho som ich skúšala, nakoľko v kupovaných mi buď vadia éčka, alebo veľa cukru. Nechápem, prečo ich tam výrobcovia dávajú, keď je to také jednoduché. Konzistencia piškót je tuhšia, nerozteká sa, krásne drží tvar a piškóty narastú a sú pekne nadýchané.
Množstvo Príprava
25 piškótov 15 min
Doba varenia
13 min
Množstvo Príprava
25 piškótov 15 min
Doba varenia
13 min
Špaldové piškóty
Špaldové piškóty
Hodnotienie: 37
Hodnotenie: 3.57
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborné piškóty! Dlho som ich skúšala, nakoľko v kupovaných mi buď vadia éčka, alebo veľa cukru. Nechápem, prečo ich tam výrobcovia dávajú, keď je to také jednoduché. Konzistencia piškót je tuhšia, nerozteká sa, krásne drží tvar a piškóty narastú a sú pekne nadýchané.
Množstvo Príprava
25 piškótov 15 min
Doba varenia
13 min
Množstvo Príprava
25 piškótov 15 min
Doba varenia
13 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: piškótov
Postup prípravy
  1. Vyšlaháme si bielka so štipkou soli. Keď metlička začne robiť stopy v snehu a sneh je už polotuhý po lyžiciach zapracujeme cukor. Nečakajte príliš dlho, aby sa vám bielka neprešlahali. Cukor necháme rozpustiť a sneh keď je už tuhý a lesklý pridáme po jednom žĺtka. Necháme prešlahať minútu dve a vypneme.
  2. Múku si do zmesi preosejeme a jemne krúživými pohybmi od krajov ku stredu ju zapracujeme do cesta. Snažíme sa jemne, aby sme si moc nerozbili sneh, no zároveň ju poriadne zapracujeme, aby sme dostali hladké lesklé až ťahavé cesto, ktoré trochu pripomína sliz. Nemalo by byť riedke ani husté.
  3. Naplníme cukrárske vrecko (prípadne hrubší sáčok) a hladkou okrúhlou špičkou robíme kolmo na pečiaci papier piškóty. Robte ich trochu z výšky akoby ste chceli robiť krtkove kopčeky (alebo osie úle) nech máme tie piškóty nadýchané. oni aj tak ešte klesnú.
  4. Keď máme piškóty nastriekané necháme ich 3 minuty zaschnúť a dáme piecť do trúby na 170 stupňov bez ventilátora na 12-13 minút.
  5. A teraz to dôležité. Je potrebné ich nechať na plechu stvrdnúť do druhého dňa. Ideálne 24 hodín. Je to ťažké, ale musíte to vydržať 🙂
    A teraz to dôležité. Je potrebné ich nechať na plechu stvrdnúť do druhého dňa. Ideálne 24 hodín. Je to ťažké, ale musíte to vydržať :)
Poznámka k receptu

TIP : ak máte na piškótkach bublinky, buchnite plechom o stôl. Pečiaci papier som si o plech prichytila pomocou masla, ktorým som zľahka vymastila plech, aby dobre držal, nevydúval sa a piškótky boli rovné.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.