Studený cestovinový šalát
Studený cestovinový šalát
Hodnotienie: 78
Hodnotenie: 3.56
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Cestovinový šalát je skvelá voľba, „skryje“ všetko, čo doň dáte, čím viac, tým lepšia chuť :* Základ je šunka(alebo tuniak), syr, niečo kyslé, niečo sladké, niečo čerstvé, niečo zavárané, nové a požičané 😀 Najlepšie chutí studený 🙂 A chutí aj na druhý deň :* Veď vyskúšajte sami :*
Množstvo Príprava
8 osôb, za kalfas 😀 45 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
8 osôb, za kalfas 😀 45 min
Doba varenia
10 min
Studený cestovinový šalát
Studený cestovinový šalát
Hodnotienie: 78
Hodnotenie: 3.56
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Cestovinový šalát je skvelá voľba, „skryje“ všetko, čo doň dáte, čím viac, tým lepšia chuť :* Základ je šunka(alebo tuniak), syr, niečo kyslé, niečo sladké, niečo čerstvé, niečo zavárané, nové a požičané 😀 Najlepšie chutí studený 🙂 A chutí aj na druhý deň :* Veď vyskúšajte sami :*
Množstvo Príprava
8 osôb, za kalfas 😀 45 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
8 osôb, za kalfas 😀 45 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osôb, za kalfas 😀
Postup prípravy
  1. Najdlhšie na príprave tohto šalátu je samotné krájanie všetkej tej zeleniny. Ak to dáte do stroja, máte to hotové za menej ako polovicu času :* Cibuľu nakrájame nadrobno, zľahka osolíme a vyžmýkame pol citróna. Pomiešame. Týmto procesom cibuľa zmäkne a je ľahšie stráviteľná aj pre „žalúdkárov“.
  2. Najprv si dáme variť cestoviny do horúcej vody. Môžete použiť akékoľvek, najkrajšie sú trojfarebné fusilli. Uvaríme podľa návodu.
  3. Všetku zeleninu si pokrájame na malé kocky, alebo malé kúsky. Krásne sa zamiešajú do šalátu a sú naozaj chutné.
  4. Keď sú cestoviny uvarené, vodu zlejeme, ale nevylievame. Vrátime naspäť do hrnca a šupeneme tam brokolicu a špargľu v celosti, ktorej sme odrezali konce. Varíme 3 min. Cestoviny dáme vychladnúť.
  5. Do cestovín primiešame všetky nakrájané suroviny, fantázii sa medze nekladú, oni prijmú naozaj že všetko. Uvarené brokolicu rozmixujeme a pridáme k zmesi. Špargľu nakrájame na malé krúžalky. Pridáme tatarskú omáčku, smotany, dijon, trochu šťavy zo zaváraných uhoriek a aj z kukurice, dve tri hrste čerstvej pažítky a petržlenovej vňate (môžete aj medvedí cesnak, bazalku), soľ, mleté korenie a zamiešame. Vyvážime chute, podľa tej našej a dochutíme.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.