Množstvo | Príprava |
29x23cm plech | 15 min |
Doba varenia | Čas na oddych počas varenia |
15 min | 65 min |
|
|
Foccacia ako z pravej talianskej pekárne ?? Výborná na raňajky, večeru, alebo obed do práce ? Cesto je úplne úžasné, rýchle a jednoduché ? Striedka krásne nadýchaná, okatá a kôrka vypečená a chrumkavá ? Rozmarín a bazalka ho krásne prevonia, olivy a cherry rajčinky pridajú na chuti a šťavnatosti ? Tak nech vám chutí ?
|
TIP: do oleja, ktorým polejete foccaciu, môžete prelisovať aj strúčik cesnaku. Pečením krásne zosladkavie. Ak máte radi jeho prenikajú chuť, potrite foccaciu po upečení cesnakom v oleji. Ak chcete robiť dávku na klasický plech, zdvojnásobte ingrediencie.
Video postup tu : <a title=“video postup foccacia“ href=“https://www.youtube.com/watch?v=EtktIoBhDP4″>video postup foccacia</a>
Zdroj inšpirácie, autor pôvodného receptu : Gennaro Contaldo