Talianska mini pizza
Talianska mini pizza
Hodnotienie: 81
Hodnotenie: 3.95
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dlho som skúšala rozličné cestá, no nikdy to nebolo úplne ono. Až raz, keď som od jedného talianskeho šéfkuchára drankala recept (jasné že mi ho nedal, ale prezradil mi tú zázračnú ingredienciu, ktorá premení obyčajnú pizzu na luxusnú. Uhádnete? In vino veritas, alebo vo víne je pravda). Ak aj vy máte radi presne tento typ pizze, vyskúšajte, naozaj neobanujete. Jemne oriešková chuť po špaldovej múke, s podtónom olív je jednoducho ten pravý kulinársky zážitok 🙂
Množstvo Príprava
8 x mini pizza (pre 2-3 osoby, pizza veľká do dlane) 10 min.
Doba varenia
8-10 min.
Množstvo Príprava
8 x mini pizza (pre 2-3 osoby, pizza veľká do dlane) 10 min.
Doba varenia
8-10 min.
Talianska mini pizza
Talianska mini pizza
Hodnotienie: 81
Hodnotenie: 3.95
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dlho som skúšala rozličné cestá, no nikdy to nebolo úplne ono. Až raz, keď som od jedného talianskeho šéfkuchára drankala recept (jasné že mi ho nedal, ale prezradil mi tú zázračnú ingredienciu, ktorá premení obyčajnú pizzu na luxusnú. Uhádnete? In vino veritas, alebo vo víne je pravda). Ak aj vy máte radi presne tento typ pizze, vyskúšajte, naozaj neobanujete. Jemne oriešková chuť po špaldovej múke, s podtónom olív je jednoducho ten pravý kulinársky zážitok 🙂
Množstvo Príprava
8 x mini pizza (pre 2-3 osoby, pizza veľká do dlane) 10 min.
Doba varenia
8-10 min.
Množstvo Príprava
8 x mini pizza (pre 2-3 osoby, pizza veľká do dlane) 10 min.
Doba varenia
8-10 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: mini pizza (pre 2-3 osoby, pizza veľká do dlane)
Postup prípravy
  1. Do misky si dáme všetky suroviny postupne ako sú písané, zamiešame, aby sa nám masa spojila a rukou minútku premiesime. Je pripravená naozaj expresne. Bochník rozdelíme na 8 mini bochníkov (kľudne rukami, sama trhám kúsky cesta).
  2. Mini pizze vaľkám. Jedine tak dosiahnem rovnomerný a tenký tvar. Vyvaľkávam naozaj na tenučko, jemný film. Ak budete vaľkať na hrubšie, vyjde vám 6 kusov mini pizze. Základ pizze je kečup, u mňa rozhodne domáci. Tá chuť rajčín, paprík, cvikly a cibule dodá nosnú chuť všetkému. Ak nemáte po ruke domáci, odporúčam kúsky paradajok v plechovke či skle, rozmixovať s čerstvou bazalkou a oreganom a dochutiť soľou.
  3. Kečup si rozotrieme na cesto, posypeme pizza korením (preferujem Vitana, bez konzervantov) a čím máte radi. Ja obľubujem zeleninovú: šampióny, paprika, olivy s hermelínom. Veľakrát prihodím nadrobno nakrájané cherry rajčinky. Vynikajúca je aj šunka, šampióny alebo salám a slaninka. Prílohu tiež, no nie veľa/kopcom. Ona má byť tenká a krehká ako snack, aby cesto nezostalo mokré.
    Kečup si rozotrieme na cesto, posypeme pizza korením (preferujem Vitana, bez konzervantov) a čím máte radi. Ja obľubujem zeleninovú: šampióny, paprika, olivy s hermelínom. Veľakrát prihodím nadrobno nakrájané cherry rajčinky. Vynikajúca je aj šunka, šampióny alebo salám a slaninka. Prílohu tiež, no nie veľa/kopcom. Ona má byť tenká a krehká ako snack, aby cesto nezostalo mokré.
  4. Vrch posypeme syrom a dáme na pečiaci papier do trúby na 200 stupňov cca 8-10 minút (dávam režim pizza, ak nemáte, tak s ventilátorom). Hotová je, keď sú kraje zlatavé a chrumkavé. Je fantastická! Bon appetit 🙂
    Vrch posypeme syrom a dáme na pečiaci papier do trúby na 200 stupňov cca 8-10 minút (dávam režim pizza, ak nemáte, tak s ventilátorom). Hotová je, keď sú kraje zlatavé a chrumkavé. Je fantastická! Bon appetit :)
Poznámka k receptu

TIP : Gramáž múky závisí od typu múky. Ak budete robiť s inou, napr. pšeničnou, gramáž je vyššia o cca 20 gramov. Musíte odskúšať. Základ je, že cesto sa nesmie lepiť, ale musí byť zároveň vláčne.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.