Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami
Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami
Hodnotienie: 63
Hodnotenie: 3.89
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Čestné slovo, sú to najlepšie jahodové knedličky, aké som kedy jedla. Pripravíte si ich z troch surovín, expresne rýchlo, bez vajec, droždia či kysnutia, a napriek tomu sú hebké ako obláčik. Navyše aj mega zdravé, plné bielkovín a chutia neskutočne.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
3 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
3 min
Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami
Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami
Hodnotienie: 63
Hodnotenie: 3.89
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Čestné slovo, sú to najlepšie jahodové knedličky, aké som kedy jedla. Pripravíte si ich z troch surovín, expresne rýchlo, bez vajec, droždia či kysnutia, a napriek tomu sú hebké ako obláčik. Navyše aj mega zdravé, plné bielkovín a chutia neskutočne.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
3 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
3 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Tvaroh, soľ a krupice dáme do misky a vareškou ich spojíme. Z cesta postupne odtŕhame kúsky, z ktorých na dlani ručne vytvarujeme okrúhlu placku. Do stredu placky dáme jahodu, zabalíme ju v ceste a v rukách pogúľame, aby sme vytvorili rovnomernú guľôčku. Ak sa vám cesto lepí, prisypte ešte trochu krupice, alebo si namočte ruky do vody.
  2. Knedličky vhodíme do vriacej vody a od momentu, keď vyplávajú na povrch, varíme 3 minúty. Hotové knedličky posypeme kakaom, polejeme medom a rozpusteným maslom.
Poznámka k receptu

TIP: Môžete si ich v tomto stave aj zamraziť – ako polotovar. Keď ich vytvarujete, rozložte ich na tanier, alebo rovnú dosku a dajte ich zamraziť. Následne ich uvoľnite a preložte do sáčka – zostanú tak krásne okrúhle a zachovajú si svoj tvar.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.