Tvarohový krémeš s ríbezľami
Tvarohový krémeš s ríbezľami
Hodnotienie: 39
Hodnotenie: 4.08
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zákusok môjho detstva. Maminka ho vždy robila na celý plech a zmizol rýchlosťou blesku. Teraz po rokoch, som ho našla v jej zápisníku receptov a volal sa že Tvarohový koláč od Beátky Dubasovej. Ak by sa tieto riadky niekedy dostali k pani Beátke, tak jej za tento úžasný kúsok zo srdca ďakujem. Ja som si ho urobila do formy ako tortu, vyzerá v reze úplne nádherne a nazvala som ho tvarohovým krémešom, lebo sa naozaj rozplýva ako ten najjemnejší krémeš na jazyku a osviežila som ho ríbezľami.
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
20 min
Tvarohový krémeš s ríbezľami
Tvarohový krémeš s ríbezľami
Hodnotienie: 39
Hodnotenie: 4.08
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zákusok môjho detstva. Maminka ho vždy robila na celý plech a zmizol rýchlosťou blesku. Teraz po rokoch, som ho našla v jej zápisníku receptov a volal sa že Tvarohový koláč od Beátky Dubasovej. Ak by sa tieto riadky niekedy dostali k pani Beátke, tak jej za tento úžasný kúsok zo srdca ďakujem. Ja som si ho urobila do formy ako tortu, vyzerá v reze úplne nádherne a nazvala som ho tvarohovým krémešom, lebo sa naozaj rozplýva ako ten najjemnejší krémeš na jazyku a osviežila som ho ríbezľami.
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
  1. Rúru si zapneme na 180 stupňov, hore dole a pripravíme si 26 cm tortovú formu.
  2. Ingrediencie na cesto dáme do misky a ručne spracujeme v cesto. Mokrými rukami ho rovnomerne ucapkáme vo forme až k okrajom.
  3. Suroviny na plnku (všetky okrem ríbezli) si dáme do misky a ručne metličkou rozhabarkujeme. Je liate – tak to je v poriadku, nebojte sa. Vylejeme na cesto. Umyté a očistené ribezle vpúšťame rovnomerne do cesta. Dme piecť do rúry na 20 min.
  4. 5 min pred upečením si vyšľaháme sneh z bielkov, najprv so štipkou soli a potom zapracujeme cukor. Koláč vyberieme z rúry, znížime ju na 150 stupňov. Na koláč rovnomerne rozotrieme sneh a stierkou potiahneme také cípy, aby nebol rovný. Dáme ešte zapiecť na 10 min. Necháme vychladnúť, vrch ozdobíme ríbezľami a môžeme posypať aj prachom – lyofilizované ovocie si rozmixujeme.
Poznámka k receptu

TIP: Ak nemám tvaroh, tak do plnky pridám čo mám, pochúťkovú smotanu, alebo pribináčik, alebo čo mliečne mám doma, chutí aj tak stále výborne. Ríbezle môžete nahradiť aj iným drobným ovocím, napr. čučoriedkami, alebo lesnou zmesou.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.