Množstvo | Príprava |
90 rohlíčkov | 10+30 min |
Doba varenia |
10-12 min |
|
|
Aby aj bezlepkové vanilkové rožky boli jemné, neskutočne krehké až sa rozsýpajúce na jazyku. Vďaka pohánkovej múke s jej nezameniteľnou arómou aj budú. Je to náš rodinný recept, rožky sú bez vajíčka a môžete si urobiť aj vegan či bezlaktózovú verziu. Obalené sú v domácom vanilkovom cukre, ktorý si vyrobíte úplne jednoducho a ešte aj zdravo.
|
TIP na domáci vanilkový cukor : Trstinový cukor si pomelieme a vložíme doň pozdĺžne prerezanú vanilku, taktiež môžete rozmrviť aj vnútro vanilky. Zavrieme nádobu/pohár a necháme týždeň luhovať 🙂 Tú vanilku tam môžete nechať nastálo a len dosypávať cukor. Keď mi po čase vanilka v cukre úúplne stvrdne, vždy dám na 50 gram 1/3 lusku zomlieť v kávovom mlynčeku na prach. Do pečeného to je super, lepšie ako vnútro, chuť a vôňa sa zdvojnásobí.