Množstvo | Príprava |
26 cm korpus | 20-30 min. |
Doba varenia | Čas na oddych počas varenia |
40 min. | 3 hod. |
|
|
Milujem, milujem, milujem čízkejky. Kľudne by som sa mohla volať Tinka Čízkejková. 😀 Je to pre mňa dokonalé osvieženie nielen na letné dni. Úspech je zaručený, chutí proste každému. 🙂 Príprava je relatívne rýchla, jediné, čo si musíte naplánovať, je upiecť ho ideálne 4 hodiny pred podávaním. Najlepšie z večera do rána. Recept na cheesecake mám overený, vyšperkovaný.
|
TIP: Na želé používam agar. Agar je morská riasa, ktorá má želatínoidné schopnosti. 🙂 Je možné použiť aj želatínu. Vždy treba pripraviť podľa návodu. Ja vždy dávam menej ako odporúčajú, tak 3/4 zo zmesi. Máme radi prirodzenejšiu chuť, nie čisto želatínovú.
Dokonalú pavučinku dosiahnete vtedy, keď ju robíte ešte keď nie je želatína stuhnutá. Taktiež smotanové biele kruhy majú byť viac redšie ako husté.