Zeleninové tagliatelle s kari krevetami
Zeleninové tagliatelle s kari krevetami
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ja tie zeleninové tagliatelle naozaj milujem ? Nasladlá chuť mrkvy, petržlenu a cukety, doplnená o jemné mäsité krevety a zvýraznená citrónovo-maslovou kari redukciou je dokonalé spojenie rýchlo pripraveného zdravého jedla, ktoré chutí, je fit a vyzerá efektne na tanieri ?
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Zeleninové tagliatelle s kari krevetami
Zeleninové tagliatelle s kari krevetami
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ja tie zeleninové tagliatelle naozaj milujem ? Nasladlá chuť mrkvy, petržlenu a cukety, doplnená o jemné mäsité krevety a zvýraznená citrónovo-maslovou kari redukciou je dokonalé spojenie rýchlo pripraveného zdravého jedla, ktoré chutí, je fit a vyzerá efektne na tanieri ?
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Mrkvu a petržlen si ošúpeme. Následne ju aj s cuketou našúpeme so škrabkou na zemiaky na hrubšie pásiky – cestoviny – tagliatelle (prípadne môžete použiť aj špirálovač) Na panvici si speníme maslo, pridáme zeleninu, kurkumu, rascu, soľ a sprudka opekáme cca 8 minút.
  2. Medzitým si krevety obaríme vriacou vodou a scedíme. Vytiahne to pachuť rybaciny. Na krevety vyžmýkame citrónovú šťavu, posypeme kari, osolíme a speníme na druhej panvici alebo v hrnci na masle cca pať minút. Ak nám krevety pustili veľa šťavy, vyberieme ich a šťavu ešte chvíľu zredukujeme. Šťavu môžeme dochutiť ešte plátkom masla či citrónovou šťavou.
  3. Zeleninu si dochutíme muškátovým orieškom, soľou, petržlenovou vňaťou, citrónovou šťavou a kúskom masla. Servírujeme na tanieri tagliatelle, posypeme krevetami a prelejeme citrónovo maslovou redukciou.
Poznámka k receptu

TIP : ak máte radi ešte viac nasladlú zeleninu, pridajte do nej trochu medu alebo balsamica.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.