Bezmúčna čerešňová tortička
Bezmúčna čerešňová tortička
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dávno sme tu nemali tortičku ? Túto som pripravila aj do knižočky a je celá bezmúčna ? Myslela som aj na vás s intoleranciou lepku, aby ste si mohli pochutiť ? Kombinácia jemného korpusu, kyselkavý čerešňový krém a zjemnená šľahačkou ? A zasýti aj jeden kúsok ? Recept som pridala aj na web, nech nemusíte čakať do vianoc❤️ Nech vám chutí ?
Množstvo Príprava
26 cm priemer 30 minút
Doba varenia
35 minút
Množstvo Príprava
26 cm priemer 30 minút
Doba varenia
35 minút
Bezmúčna čerešňová tortička
Bezmúčna čerešňová tortička
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dávno sme tu nemali tortičku ? Túto som pripravila aj do knižočky a je celá bezmúčna ? Myslela som aj na vás s intoleranciou lepku, aby ste si mohli pochutiť ? Kombinácia jemného korpusu, kyselkavý čerešňový krém a zjemnená šľahačkou ? A zasýti aj jeden kúsok ? Recept som pridala aj na web, nech nemusíte čakať do vianoc❤️ Nech vám chutí ?
Množstvo Príprava
26 cm priemer 30 minút
Doba varenia
35 minút
Množstvo Príprava
26 cm priemer 30 minút
Doba varenia
35 minút
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm priemer
Postup prípravy
  1. Rúru si zapneme na 160 stupňov, teplovzduch.
  2. Roztopíme maslo. Vajcia rozdelíme. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh a postupne zapracovávame med.
  3. Pomelieme mak a zmiešame ho s práškom do pečiva. Pridáme žĺtky, med, roztopené maslo, jogurt a ručne zamiešame. Následne pridáme sneh z bielkov a zľahka zamiešame.
  4. Na dno tortovej formy zacvikneme papier na pečenie, vylejeme naň cesto, uhladíme ho a dvakrát buchneme o stôl pre zbavenie sa prebytočných bubliniek. Pečieme 30 – 40 minút. Kontrola špajľou. Ak by nám cesto zvrchu priháralo, prekryjeme ho papierom na pečenie. Necháme vychladnúť.
  5. Pripravíme si krém na plnku. Čerešňe zlejeme zo šťavy a pripravíme si z nej klasický puding. Tri PL šťavy si necháme na vrchnú časť korpusu, ktorú ňou pokvapkáme. Tri štvrtiny tekutiny dáme do hrnca a privedieme do varu. Do zostatku si rozmiešame pudingový prášok, prilejeme a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Dáme vychladnúť.
  6. Vyšľaháme si šľahačku. Zvyšné maslo izbovej teploty našľaháme so zvyškom cukru. Postupne zapracovávame vychladnutý puding a vyšľaháme krém.
  7. Vychladnutý korpus prerežeme na dve polovice. Spodnú časť natrieme krémom a naukladáme odkôstkované čerešne. Tri PL šťavy z višní si necháme na korpus. Vrchnú časť korpusu tou šťavou pokvapkáme zo spodnej strany, navrstvíme čerešne a prenesieme na spodný korpus. Vrch aj boky potrieme šľahačkou. Koláč ozdobíme posypaným makom.
Poznámka k receptu

TIP: Ovocie môžete použiť akékoľvek – aj čerstvé, sezónne, alebo iné. Ak sa vám nechce zdržovať s krémom, môžete na celú tortu použiť len šľahačku.

Zdroj inšpirácie: www.jemine.sk

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.