Bravčová panenka a pečené zemiaky s bryndzou
Bravčová panenka a pečené zemiaky s bryndzou
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca pečená zelenina s májovou nepasterizovanou bryndzou, ktorá vám chrumká pod zubami <3 a šťavnatá bravčová panenka :) recept nenáročný na prípravu :*
Množstvo Príprava
4 osoby 10 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
4 osoby 10 min
Doba varenia
30 min
Bravčová panenka a pečené zemiaky s bryndzou
Bravčová panenka a pečené zemiaky s bryndzou
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca pečená zelenina s májovou nepasterizovanou bryndzou, ktorá vám chrumká pod zubami <3 a šťavnatá bravčová panenka :) recept nenáročný na prípravu :*
Množstvo Príprava
4 osoby 10 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
4 osoby 10 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Zemiaky si umyjeme, osušíme a nakrájame na štvrťky. Takisto aj petržlen. Jarnú zeleninku netreba šúpať, v šupe je kopec vitamínov. Cesnak si oddelíme na strúčiky a v celosti aj so šupou pridáme k zmesi. Polejeme olivovým olejom, posypeme rascou, čerstvými bylinkami pažítkou, petržlenovou vňaťou, šalviou, tymiánom, rozmarínom, bryndzou, premiešame a ešte aj vrch posypeme bryndzou. Ak nemáte, použite aké máte, príp. pizza korenie. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca 20-30 minút dozlata.
  2. Bravčovú panenku si v celosti poriadne potrieme dijonskou horčicou, okoreníme, osolíme a prudko osmahneme z každej strany minútku na oleji. Preložíme do jenskej misy (zapekacej misy), prikryjeme vekom alebo alobalom a pečieme na 220 stupňov. Ak chcete panenku sýtoružovú pečieme 9 min, jemne ružovú 12 min, prepečenú no zároveň šťavnatú 15 min.
  3. Upečenú panenku nakrájame a podávame so zeleninkou. Ideálne aj s jarným uhorkovým šalátom – nakrájané uhorky, soľ, korenie, chilli, červená paprika, cukor, ocot, voda.
    Upečenú panenku nakrájame a podávame so zeleninkou. Ideálne aj s jarným uhorkovým šalátom - nakrájané uhorky, soľ, korenie, chilli, červená paprika, cukor, ocot, voda.
Poznámka k receptu

TIP: ak nemáte nepasterizovanú ovčiu bryndzu, môžete použiť aj klasickú pasterizovanú, akurát sa roztopí pečením. Nepasterizovaná zostane chrumkavá.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.