Bravčové karé s pórikovým cappuccinom a pečené zemiaky
Bravčové karé s pórikovým cappuccinom a pečené zemiaky
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborná slovenská klasika, najemno nakrájané bravčové karé so skvelým pórikovým cappuccinom. Plná chuť dijon horčice, osviežená kvapkou citróna a k tomu chrumkavé opečené zemiaky s pizza korením <3 proste bašta!
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
30 min
Bravčové karé s pórikovým cappuccinom a pečené zemiaky
Bravčové karé s pórikovým cappuccinom a pečené zemiaky
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborná slovenská klasika, najemno nakrájané bravčové karé so skvelým pórikovým cappuccinom. Plná chuť dijon horčice, osviežená kvapkou citróna a k tomu chrumkavé opečené zemiaky s pizza korením <3 proste bašta!
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rúru si zapneme na 180 stupňov. Zemiaky umyjeme, rozkrojíme na polku, nakrájame na pásiky a poukladáme na pečiaci papier reznou stranou dolu. Posypeme rozmarínom, alebo pizza korením, postriekame olejom a dáme piecť do trúby na cca 30-35 min. V polovici plech otočíme a ja som otočila aj zemiaky zas na druhú stranu aby sa dobre opiekli a schrumkaveli.
  2. Mäsko nakrájame na tenké plátky, umyjeme, jednu stranu potrieme poriadne dijon horčičou, posypeme drvenou rascou, korením. Mäso som robila v tlakovom hrnci, ak nemáte, robte na panvici. Na panvici však bude trvať o cca 20 min dlhšie. Na dno tlakového hrnca som si dáme bravčovú masť, necháme rozpáliť a položíme mäso horčičou nadol. kľudne poukladajte na seba. Necháme minútku zatiahnuť, pridáme nadrobno nakrájaný pór, červenú mletú papriku, trošku sójovej omáčky, za 1 PL domáceho pikantu (paprikovej pomazánky) ak nemáte dajte kečup, zalejeme pivom (toľko aby bolo mäso ponorené) a zavrieme tlakový hrniec. Od začiatku pískania varíme 20 min.
  3. Keď je mäso hotové, mäso vyberieme, pridáme 1/2 PL zemiakového škrobu a omáčku rozmixujeme dohladka na krém, krásne sa nám zahustí, zostane lesklá a nadýchaná. Dochutíme soľou a kvapkou citrónovej šťavy.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.