Chalupársky gurmánsky guláš
Chalupársky gurmánsky guláš
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.2
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Post venovaný všetkým mojim skvelým priateľom, s ktorými som trávila pri varení gulášu na viniciach tak krásne časy <3 Guláš je ako hokej, spája ludí :D Pripravte si taký echt ozajstný chalupársky aj doma, toto je môj vyšperkovaný recept <3 Vysoko gurmánsky, vysoko návykový. Keď jeden tanier nikdy nestačí :D Vyskúšajte :*
Množstvo Príprava
3 litre 45 min
Doba varenia
60 min
Množstvo Príprava
3 litre 45 min
Doba varenia
60 min
Chalupársky gurmánsky guláš
Chalupársky gurmánsky guláš
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.2
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Post venovaný všetkým mojim skvelým priateľom, s ktorými som trávila pri varení gulášu na viniciach tak krásne časy <3 Guláš je ako hokej, spája ludí :D Pripravte si taký echt ozajstný chalupársky aj doma, toto je môj vyšperkovaný recept <3 Vysoko gurmánsky, vysoko návykový. Keď jeden tanier nikdy nestačí :D Vyskúšajte :*
Množstvo Príprava
3 litre 45 min
Doba varenia
60 min
Množstvo Príprava
3 litre 45 min
Doba varenia
60 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: litre
Postup prípravy
  1. Cibuľu si ošúpeme, nakrájame nadrobno a na bravčovej masti na panvici osmahneme dosklovita. Vyberieme a dáme do mixéra spolu s lečom, kečupom a rozmixujeme na kašu.
  2. Mäsko si odblaníme a nakrájame na menšie kúsky. Na panvicu, kde sme osmahli cibuľku, pridáme ešte bravčovú masť, sprudka orestujeme a necháme mäsko zatiahnuť asi tak 5 min. Mrkvu si očistíme, nastrúhame najemno a pridáme k mäsku. Zamiešame. Pridáme 1 PL mletej červenej papriky, trochu kurkumy, gulášové korenie, sójovú omáčku, drvenú rascu, rozmixovanú zmes leča, strúčik cesnaku, zamiešame a prelejeme do tlakového hrnca. Pridáme víno, metaxu, vodu a zavrieme tlakový hrniec. Od momentu písknutia varíme 45 min. Ak nemáte tlakový, môžete variť v hrnci, bude to trvať aj dve a pol hodiny.
  3. Po 45 minútach hrniec otvoríme, pridáme očistené pokrájané zemiaky, zavrieme a varíme ešte 15 min od momentu písknutia. Keď je guláš hotový, dolejeme horúcou vodou po rysku 3 litre, dochutíme ho soľou, trochou medu, trochou citrónovej šťavy, pridáme veľa majoránky a na tanieri podávame s petržlenovou vňatkou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.