Falošná mliečna lusková
Falošná mliečna lusková
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.63
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Rada sa popasujem s výzvami a veľmi ma baví posúvať hranice v chutiach. Najmä pokúsiť sa o nedosiahnuteľné a aj napriek intolerancii vychutiť jedlo tak, že si poviete, áno je to tá klasika a chutí úplne rovnako. A presne takto chutí aj táto mliečna lusková, ktorá v sebe nemá vôbec nič mliečne ani rastlinnú náhradu  Petržlen dodá „mliečnosť“ a pór „krémovosť“. Skutočne je fantastická, vyskúšajte.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Falošná mliečna lusková
Falošná mliečna lusková
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.63
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Rada sa popasujem s výzvami a veľmi ma baví posúvať hranice v chutiach. Najmä pokúsiť sa o nedosiahnuteľné a aj napriek intolerancii vychutiť jedlo tak, že si poviete, áno je to tá klasika a chutí úplne rovnako. A presne takto chutí aj táto mliečna lusková, ktorá v sebe nemá vôbec nič mliečne ani rastlinnú náhradu  Petržlen dodá „mliečnosť“ a pór „krémovosť“. Skutočne je fantastická, vyskúšajte.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť 1 liter vody.
  2. Cibuľku aj pór si nakrájame nadrobno. Petržlen umyjeme, ošúpeme a nastrúhame najemno. Na panvici si rozohrejeme olivový olej alebo bravčovú mať, pridáme cibuľku a na strednom ohni minútku osmahneme. Pridáme pór, zamiešame a necháme minútku prepojiť chute. Vhodíme nastrúhaný petržlen, prelisujeme cesnak, pridáme rascu, kurkumu, zamiešame, zalejeme vriacou vodou a necháme variť 5 minút.
  3. Medzitým si zemiak aj lusky nakrájané na menšie kúsky. Ja som ich už takto mala v mrazničke z leta.
  4. Variacu zmes rozmixujeme tyčovým mixérom a vhodíme lusky aj zemiak k variacej zeleninke, dolejeme ešte vodou do 1 litra a necháme 5 minút spojiť chute.
  5. Dochutíme soľou, citrónom, medom, a čerstvými bylinkami.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.