Najprv si pripravíme rozkvas. Keďže do chlebíka celý použijeme, musíme si ho nakvasiť nanovo, aby nám z neho niečo zostalo aj nabudúce. Z nášho kvásku odoberieme 100g, pridáme 50 g vody a rozmiešame ako sa nám podarí. Prisypeme 100 g múky a ručne vymiesime tuhú guličku – náš tuhý kvas. Navrchu ju do krížika narežeme a vtlačíme do čistého 7 decového pohára. Postriekam vrch vodou, priložíme vrchnák a necháme na kuchynskej linke nakvasiť do 3/4 alebo povrch pohára, trvá to cca 4-6 hodín. Môžete ho dať aj do chladničky, tam bude kvasiť približne 12 hodín. Zo zvyšného kvásku, ktorý nám zostal si urobíme druhý rozkvas – ten do zásoby. Navážte si z neho kvások, pridajte polovicu jeho gramáže vody a toľko koľko má múky. Opäť do guličky, do pohára a buď von, alebo do chladničky. Tento druhý do chlebíka nepridávame, nechávame si ho nabudúce.