Hovädzie s dubákovou omáčkou a červená chrumkavá ryža
Hovädzie s dubákovou omáčkou a červená chrumkavá ryža
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Množstvo
2
Doba varenia
30 min
Množstvo
2
Doba varenia
30 min
Hovädzie s dubákovou omáčkou a červená chrumkavá ryža
Hovädzie s dubákovou omáčkou a červená chrumkavá ryža
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Množstvo
2
Doba varenia
30 min
Množstvo
2
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Dubáky si večer ponoríme do mlieka. Nielen kvôli tomu, že budú smotanové, ale aj kvôli prípadnej toxicite. Mlieko neutralizuje.
  2. Hovädzie (orech) si nakrájame na kocky alebo pásiky podľa chuti. Do hrnca dáme maslo a speníme na ňom červenú cibuľku. Pridáme vyžmýkané nakrájané hríby a mäso.
  3. Chvíľu orestujeme, podlejeme vodou (len tak, aby bolo zakryté), osolíme, pridáme sójovú omáčku, trochu červenej papriky, korenie a zavrieme tlakový hrniec. Od momentu pískania je hotovo za 25-30 minút.
  4. Zahustíme podľa chuti buď špaldovou múkou, alebo hraškou, príp. bešamelom a kvapneme trošku citrónovej šťavy. Ryžu si umyjeme a pripravíme podľa návodu. Červená je hotová za cca 20 minút od bodu varu.
  5. Domáca čalamáda – nastrúhame si kapustu, mrkvu, červenú papriku (príp. jabĺčkovú), cibuľu a karfiol rozdelíme na ružičky. Zalejeme ZEKOm (pozor, lebo je aj ZELKO, to obsahuje kyselinu benzoovú), necháme vychladnúť. Pomer zeleniny podľa chuti, spravidla kapusty je najviac.
  6. Bon appetit
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.