Karfiólovo-zemiaková mliečna-bezmliečna
Karfiólovo-zemiaková mliečna-bezmliečna
Hodnotienie: 18
Hodnotenie: 3.11
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ja som sa vám do tých „mliečnych“ bezmliečnych polievok zamilovala. Konečne mi nie je z nich ťažko a chutia skutočne ako sladko-kyslé mliečne. Tentokrát karfiólovo-zemiaková. Vyskúšajte, je naozaj fantastická.
Karfiólovo-zemiaková mliečna-bezmliečna
Karfiólovo-zemiaková mliečna-bezmliečna
Hodnotienie: 18
Hodnotenie: 3.11
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ja som sa vám do tých „mliečnych“ bezmliečnych polievok zamilovala. Konečne mi nie je z nich ťažko a chutia skutočne ako sladko-kyslé mliečne. Tentokrát karfiólovo-zemiaková. Vyskúšajte, je naozaj fantastická.
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť vodu.
  2. Do hrnca pridáme olivový olej a necháme rozhorúčiť. Pórik si nakrájame na tenké kolieska, pridáme k oleju a restujeme pol minútky. Medzitým si paštrnák ošúpeme, nastrúhame najemno, pridáme k póriku aj s rascou, bobkovým listom a ešte pol minútky opekáme. Zalejeme vriacou vodou a varíme 7 minút.
  3. Zemiak si ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Karfiol si umyjeme a rozoberieme na malé ružičky. Čím menšie oboje, tým rýchlejšie uvarené a chutnejšie v polievke. Šošovicu si tiež prepláchneme pod vodou.
  4. Vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme dohladka. Pridáme zemiak, karfiol, šošovicu a varíme ešte 8 minút. Polievku následne dochutíme soľou, medom, citrónovou šťavou a majoránkou.
Poznámka k receptu

TIP: Ak chcete dosiahnuť krémovejšiu chuť a nemáte problém s laktózou či kazeínom, na záver pridajte trošku šlahačkovej smotany do taniera 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.