Liptovský demikát
Liptovský demikát
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Slovenská tradičná a navyše neskutočne chutná polievočka. Bryndza je náš mliečny klenot, ktorý v sebe nesie okrem úžasnej chuti aj toľko benefitov :* Pripravte si ho, rozvinie vám všetky vaše chute 🙂
Množstvo Príprava
6 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
6 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Liptovský demikát
Liptovský demikát
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Slovenská tradičná a navyše neskutočne chutná polievočka. Bryndza je náš mliečny klenot, ktorý v sebe nesie okrem úžasnej chuti aj toľko benefitov :* Pripravte si ho, rozvinie vám všetky vaše chute 🙂
Množstvo Príprava
6 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
6 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do hrnca pridáme maslo a olivový olej. Cibuľku si nakrájame nadrobno a osmahneme dosklovita cca 2 minútky. Pretlačíme cesnaky a chvíľu necháme prevoňať. Pridáme mletú červenú papriku a premiešame.
  2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na mešie kocky. Pridáme do polievky, prisypeme ovsené vločky, vhodíme zelerovú vňať, dolejeme vodou asi centimeter nad a uvaríme domäkka cca 15 min.
  3. Zelerovú vňať vyberieme, pridáme bryndzu, vhodíme nasekanú petržlenovú vňať, struhneme trochu muškátového oriešku a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Dochutíme šťavou z polky citróna, lyžičkou medu, dosolíme podľa potreby, dolejeme prípadne vodou a podávame s osmahnutou slaninkou, alebo cesnakovými krutónmi.
Poznámka k receptu

TIP: ak máte radi výraznejšiu chuť, pretlačte  pred koncom a rozmixovaním strúčik cesnaku

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.