Losos so zeleninovým pyré
Losos so zeleninovým pyré
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 3.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Na food podujatí týždňa Nórskeho lososa, ktorého som sa zúčastnila min. týždeň som sa naučila naozaj zaujímavé postupy ako pripravovať lososa podľa špičkových šéfkuchárov. Najviac ma šokovalo, že losos sa má pripravovať na kvalitnej panvici a soli. IBA soli. ŽIADEN tuk. Losos sám o sebe je ryba obsahujúca veľa tuku a ona si tú masť pustí sama. Pre mňa obrovská novinka, doteraz som lososa vždy pripravovala na masle. Dnes som ho tak pripravila. A bol presne taký skvelý ako na ochutnávke. Zvonku chrumkavá krusta a vnútri sa všetka šťava zachovala. Som naozaj užasnutá. To musíte vyskúšať 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min.
Doba varenia
20 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min.
Doba varenia
20 min.
Losos so zeleninovým pyré
Losos so zeleninovým pyré
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 3.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Na food podujatí týždňa Nórskeho lososa, ktorého som sa zúčastnila min. týždeň som sa naučila naozaj zaujímavé postupy ako pripravovať lososa podľa špičkových šéfkuchárov. Najviac ma šokovalo, že losos sa má pripravovať na kvalitnej panvici a soli. IBA soli. ŽIADEN tuk. Losos sám o sebe je ryba obsahujúca veľa tuku a ona si tú masť pustí sama. Pre mňa obrovská novinka, doteraz som lososa vždy pripravovala na masle. Dnes som ho tak pripravila. A bol presne taký skvelý ako na ochutnávke. Zvonku chrumkavá krusta a vnútri sa všetka šťava zachovala. Som naozaj užasnutá. To musíte vyskúšať 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min.
Doba varenia
20 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min.
Doba varenia
20 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Zemiaky, petržlen aj mrkvu si ošúpeme a nakrájame čo najdrobnejšie (aby sa nám rýchlo uvarili). Pridáme i prepolený cesnak, bobkový list a stonky z petržlenovej vňate. Dodajú výbornú chuť. Zalejeme vriacou vodou a varíme pod pokrievkou cca 15 min. do zmäknutia.
  2. Lososa si dáme na nie úplne horúcu, suchú panvicu, ktorú mierne osolíme. A opečieme pod pokrievkou z každej strany na strednom ohni cca 2-3 minúty. Keď bude losos napoly hotový pridáme hrášok a fazuľku. Stačí im fakt málo cca 3-4 minútky.
  3. Keď máme zeleninu uvarenú, scedíme vodu, vyberieme bobkáč a stonky z vňate a roztlačíme pučítkom na zemiaky. Pridáme kus masla, dochutíme muškátovým orieškom, čerstvou petržlenovou vňaťou, kvapkou citrónu a soľou. Pri podávaní vytvoríme pomocou dvoch lyžíc akoby „knedlíky“.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.