Morčací stejk a kapustový šalát s cviklou a čerstvým chrenom
Morčací stejk a kapustový šalát s cviklou a čerstvým chrenom
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dokonalý chuťový pôžitok, nádherná symfónia farieb na tanieri. Šťavnatý morčací stejk s hrubozrnnou dijonskou horčicou, ktorá mú dodáva dominantnú chuť a pikantnosť, so sviežim kapustovým šalátom, ktorému exkluzívny odtieň a sladkastú chuť prepožičala cvikla s štiplavým záverečným akcentom čerstvého chrenu. Zimná kombinácia ako vyšitá 😉 Pochutíte si, a zároveň sa ani nemusíte báť o svoju líniu 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
10 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
10 min.
Morčací stejk a kapustový šalát s cviklou a čerstvým chrenom
Morčací stejk a kapustový šalát s cviklou a čerstvým chrenom
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dokonalý chuťový pôžitok, nádherná symfónia farieb na tanieri. Šťavnatý morčací stejk s hrubozrnnou dijonskou horčicou, ktorá mú dodáva dominantnú chuť a pikantnosť, so sviežim kapustovým šalátom, ktorému exkluzívny odtieň a sladkastú chuť prepožičala cvikla s štiplavým záverečným akcentom čerstvého chrenu. Zimná kombinácia ako vyšitá 😉 Pochutíte si, a zároveň sa ani nemusíte báť o svoju líniu 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
10 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
10 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Z kapusty aj feniklu vyrežeme hlúbik a na tenkom strúhači si ich nasekáme na tenké pásiky. Pridáme nakrájanú cibuľku, nastrúhanú cviklu, posolíme, 1 PL trstinového cukru a cca 10 minút rukou miešame, stláčame a prekladáme zo strany na stranu, aby nám kapusta zmäkla. Chren nastrúhame najemno a pridáme spolu s tatarkou a smotanami do zmesi. Zamiešame, dochutíme príp. ešte soľou a citrónovou šťavou.
  2. Morčacie prsia si rozkrojíme na tenšie stejky, potrieme z oboch strán dijonskou hrubozrnnou horčicou (dostať v Lidli), soľ, korenie a dáme na rozpálený kokosový olej. Rozpálený preto, aby sa aróma kokosu uvoľnila do vzduchu a nie do mäsa. Z jednej strany opečieme sprudka, otočíme na druhú, znížime oheň, prikryjeme a dusíme cca 5 min domäkka.
Poznámka k receptu

TIP: V prípade odľahčenej verzie nahraďte tatarku jogurtom gréckeho typu a dochuťte výrazným olejom.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.