Parmezánové pagáčiky
Parmezánové pagáčiky
Hodnotienie: 23
Hodnotenie: 4.35
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem takéto recepty. Málo ingrediencií, rýchla príprava, bez veľkej námahy, zdravé a sú neskutočné aj chuťovo 🙂 Jemné a chrumkajúce snacky, ktoré zanechávajú dominantnú chuť parmezánu. Vďaka vínu neskutočne krehké a delikátne.
Množstvo Príprava
30 ks 5 cm priemer 10 min.
Doba varenia
15 min.
Množstvo Príprava
30 ks 5 cm priemer 10 min.
Doba varenia
15 min.
Parmezánové pagáčiky
Parmezánové pagáčiky
Hodnotienie: 23
Hodnotenie: 4.35
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem takéto recepty. Málo ingrediencií, rýchla príprava, bez veľkej námahy, zdravé a sú neskutočné aj chuťovo 🙂 Jemné a chrumkajúce snacky, ktoré zanechávajú dominantnú chuť parmezánu. Vďaka vínu neskutočne krehké a delikátne.
Množstvo Príprava
30 ks 5 cm priemer 10 min.
Doba varenia
15 min.
Množstvo Príprava
30 ks 5 cm priemer 10 min.
Doba varenia
15 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: 5 cm priemer
Postup prípravy
  1. Do misky pridáme múku, maslo izbovej teploty, nastrúhaný parmezán, víno, soľ a rukami vypracujeme cesto. Spojí sa veľmi rýchlo a ľahko. Ak sa mierne lepí, trochu ešte pomúčte. Cesto si utlapkáme na placku do potravinovej fólie a dáme do chladničky na pol hodinu stuhnúť.
  2. Zapneme si rúru na 160 stupňov, režim hore dole.
  3. Mierne stuhnuté cesto vyberieme, prenesieme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme cez potravinovú fóliu na cca 4 mm hrúbku. Vykrajujeme želaný tvar a ukladáme na papier na pečenie. Potrieme rozšľahaným žĺtkom, bielym, čiernym sézamom a hrubozrnnou soľou. Pečieme cca 15 min +/- dve minuty. Podľa vašej rúry. Musia byť zlatavé. Vyberieme a necháme ešte na plechu dôjsť 5-10 min.
    Mierne stuhnuté cesto vyberieme, prenesieme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme cez potravinovú fóliu na cca 4 mm hrúbku. Vykrajujeme želaný tvar a ukladáme na papier na pečenie. Potrieme rozšľahaným žĺtkom, bielym, čiernym sézamom a hrubozrnnou soľou. Pečieme cca 15 min +/- dve minuty. Podľa vašej rúry. Musia byť zlatavé. Vyberieme a necháme ešte na plechu dôjsť 5-10 min.
Poznámka k receptu

TIP : Môžete použiť aj syr niva.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.